Droga i seks su na svakom koraku, ogledala su zabranjena, a ako uspijete 'upasti' nikad nećete htjeti izići

Droga i seks su na svakom koraku, ogledala su zabranjena, a ako uspijete 'upasti' nikad nećete htjeti izići
...ali i mjesto na kojem će ljubitelji elektronske glazbe i slučajnih seksualnih susreta ispuniti sve svoje želje.

‘Danju ne biste ni pogledali ovu zgradu, ali vikendom je druga priča. Pretvara se u meku za partijanere i nonkonformiste, Sveti gral elektronske glazbe i utočište za ispunjavanje seksualnih fantazija. Dobro došli u najbolji klub na svijetu, zloglasni Berghain u Berlinu', tako je svoju reportažu započinje novinarka New York Posta, prenosi Jutarnji.

Berghain su magazini poput New York Timesa i Rolling Stonea proglasili najboljim klubom na svijetu, a nesumnjivo je fami pridonijela tajnovitost koja ga obavija i poneka priča o drogama, seksualnim susretima i najjačem zvučnom sustavu na svijetu. Popularnosti su svakako pridonijeli nastupi poznatih glazbenika, poput Lady Gage koja je ondje promovirala novi album ‘Artpop' 2013., ali i tračevi poput onog da su odbili ulazakBritney Spears.

Osim zbog sadržaja Berghain je na glasu kao klub pred kojim ćete satima čekati u redu da uđete, a ni to nije garancija jer na koncu o tome odokativno odlučuju izbacivači. Najpoznatiji među njima je Sven Marquardt, tetovirana berlinska legenda, koji odlučuje kakva će ekipa plesati u tri unutrašnja objekta - Berghainu, Panorama Baru i Lab.oratoryju, od čega je potonji rezerviran isključivo za muške, homoseksualne posjetitelje. Oko Uskrsa svake godine ondje se organiziraju fetiš partyji isključivo za muškarce.

Na internetu se može pronaći niz savjeta o tome kako se odjenuti, kako se ponašati u redu, što se nikako ne smije raditi i slično, samo da biste prošli kroz famozna vrata, a postoji i aplikacija koja donosi svježe informacija o tome kolika je gužva.

Tulum traje od petka navečer do ponedjeljka ujutro, a na nekim partyjima muškarci su obavezni na ulazu skinuti odjeću i predati je čuvarima. U zahodima su zabranjena ogledala kako se posjetitelji ne bi šokirali vlastitim odrazom nakon nekoliko sati plesanja.

Poznate su i takozvane ‘tamne prostorije' Berghaina, rezervirane za neobavezne seksualne susrete. Između ostalog, kažu da je sigurnije što manje pričati dok čekate, pogotovo treba izbjegavati engleski jezik jer turisti nisu toliko poželjni. Također, bolje je doći sam jer će veselo, glasno društvance najvjerojatnije biti odbijeno. Također, visoke pete su out, crno je in i teška šminka se ne cijeni.

Ako uđete, imajte na umu da nemaju tolerancije prema kamerama i ako vas ulove da snimate selfie ili ljude oko sebe, naći ćete se vani prije nego što ste ušli.

Novinarka je u Berghain ušla iz drugog pokušaja i na kraju teksta zaključuje da su se sati čekanja i sva pravila kojih se držala da bi ušla - isplatila.