Uz ove male tajne ljjudima ćete se svidjeti već za 90 sekundi

 Uz ove male tajne ljjudima ćete se svidjeti već za 90 sekundi
Prvi korak: Budite otvoreni

Ako želite ostaviti dobar dojam jako je važno da u svaku komunikaciju ulazite otvorenog srca i stava. Nemojte križati ruke ispred prsa ili na trbuhu, a ako imate jaknu ili sako, otkopčajte ih - predlaže Boothman.

Jako je bitno biti pozitivan prema novim ljudima. Prilikom pozdravljanja ili predstavljanja, Boothman savjetuje da osvijestite taj osjećaj pozitivnosti.

Drugi korak: Ostvarite kontakt očima

Svatko treba poticati kontakt očima jer se u njima vidi pozitivan stav prema novim ljudima. Uz osmijeh, prvi kontakt ostvaren i očima drugi će doživjeti puno pozitivnije i otvorenije nego bez tih poticaja.

Treći korak: Zračite pozitivnošću

Boothman savjetuje da je dobro biti prvi koji će se nasmijati ili ostvariti kontakt. Na taj način šaljete poruku da ste iskreni. Istraživači socijalnih vještina i komunikacije kažu da ako se smijete i i imate otvoren stav prema ljudima prilikom upoznavanja da ćete vas zapamtiti u sretnom kontekstu te da će vas se bolje sjećati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrti korak: Pozdravite s iskrenim osmijehom

Bez obzira kako nekoga pozdravljate, je li u pitanju Bok! ili Dobar dan!, bitno je da u pozdrav unesete pozitivnu energiju i osmijeh. Na taj način osobi dajete dojam da ste sretni što se upoznajete, prenosi Independent.

Također kod rukovanja, bitno je da se čvrsto rukujete, ne da nekome slomite prst, ali s namjerom. Kad vam se netko predstavi, dobro je ponoviti to ime. Na taj način ćete ga lakše zapamtiti, ali i ostaviti čvrst pozitivan dojam.

U slučaju da upoznajete više ljudi odjednom, ne trebate se sa svima rukovati, ali bitno je da sa svima podijelite ostale značajke upoznavanja - kontakt očima, osmijeh i ponavljanje pozdrava s imenom.

Peti korak: "Uđite" u rukovanje

Kod upoznavanja novih ljudi, pokušajte se opustiti. Kad pružate ruku za rukovanje, potrudite se i da cijelim tijelom "uđete" u rukovanje. Dovoljno je da se otvorenog tijela lagano primaknete kada pružate ruku za rukovanje.

Izvor: 24sata.hr