Urnebesni nazivi: Ajmo u Al-Usrah po Proliv, pa u Sisu po Peachku

nazivi, urnebes
...kako li se vlasnik samo dosjetio "kovanice te", kakva bi vam tek reakcija bila da, u điru Londonom opazite firmu koja vam nudi usluge poserdništva i zastupništva a zove se "Shupak&co".

A kakav bi to tek urnebes bio kad bi zastupništvo te iste odlučili otvoriti u - Lijepoj našoj?

Tragom te mogućnosti koja bi spomenutoj i stvarnoj tvrtki, ako ništa drugo, u startu osigurala vrhunsku reklamu, "istražili" smo kakvi bi još strani "brendovi" na domaćem terenu bili "vrhunska baza".

Evo, primjerice, kad bi uspješan financijski savjetnik iz danskoga grada Frederiksberga, koji je svoj obrt krstio imenom "Jeba" otvorio ured u Marmontovoj ili Ilici, svejedno.Na istom bi mjestu komično zvučala i firma koja prodaje sendviče, a zove se "Glad"...


Radio Muda

Kad biste raspolagali avionom koji bi vas u nekoliko sati mogao odvesti na više odredišta, svoju biste turu mogli najaviti rečenicom:


"Skoknut ćemo do talijanskog Perfugasa i u supermarketu Sisa kupiti nescafe Kenjaru i votku Peachku".

A kad biste istim mogli potegnuti i preko Atlantika, nezaboravno bi zvučao ručak u buffetu "Fuk mi" u Houstonu, a nakon njega desert iz poznate prodavaonice slatkog u Torontu, koju je gazda jednostavno nazvao: "Al-Karam"!

Popularni portugalski radio zove se "Radio Muda", što kod nas implicira jasno na što, a zapravo je riječ o zdravim i poželjnim - promjenama...

Pa ako vam se život uistinu promijeni tako da vas nekad odvede i do Dubaija, možda da ipak zaobiđete lanac supermarketa "Al Usrah"?


Nekako nam je dosta i naših...

izvor: slobodna dalmacija