Novi nazivi mostarskih ulica: Od sada bez problema dogovorite kavu s prijateljima

Mostar, ulice, nazivi ulica, nazivi
...Dubrovačka, Radićeva, Zagrebačka su riječi koje Mostarkama i Mostarcima predstavljaju pravu misteriju. Povodom navedenog problema, vijeća stanara svih zgrada u Mostaru su se usaglasila oko promjena naziva ulica.

Predložene su sljedeće izmjene:

Španjolski trg - Kod staklene banke

Ulica Stjepana Radića - Kod Starog tržnog, poslije Žeksa

Ilićka ulica se dijeli na dva dijela - U Ilićima prije kipa te u Ilićima poslije kipa

Ulice istočnog Mostara - Ona strana

Zagrebačka ulica - Znaš đe Hemingway

Ulica kralja Petra Krešimira IV. - Bleićeva

Splitska ulica - Kod tržnice

Ulica hrvatske mladeži - Kod stadiona desno

Dubrovačka ulica - Ona kad od Mostarke ideš prema Bijelom brijegu

Ulica kralja Tomislava se dijeli na tri dijela - Vrh Avenije, Staro Veležovo i kod Sata.

Vukovarska ulica - đe Pink Panther

Pojedini stanari su već izrazili zadovoljstvo navedenim prijedlozima: „Zadovoljan sam. Imao sam problema objasniti dostavi iz Kartinga gdje je Zagrebačka ulica 5. Novim nazivom Znaš đe Hemingway 5, dostava je došla u roku pola sata", ističe Dario, student iz Kaštel Lukšića.

I pojedini mostarski huligani su zadovoljni: „Negdje se kaže Španjolski trg, negdje Španski. Jezične barijere su velike te se teško usaglasiti s protivnicima gdje ćemo se naći. Trenutnim nazivom kod Staklene banke su definitivno riješene sve dileme. Ipak se bojimo da će novi nazivi olakšati i policiji posao te se mogu očekivati njihove brže intervencije - procjenjujemo možda čak u roku od sat vremena nakon što neredi eskaliraju.

I građani naselja Ilići ne kriju svoje zadovoljstvo: „Kada bi prijatelji dolazili kod mene na bazen, bilo je teško objasniti gdje moraju skrenuti. Podjelom Ilićke se to mnogo olakšalo te je sada službena adresa moje kuće Ilići poslije kipa druga lijevo," ističe Ivan, učenik Nove gimnazije.

Pojedine sponzoruše su također zadovoljne: „Vrlo je teško nakon burne noći i alkohola u krvi, momku koji te prvi put vozi kući objasniti gdje je Vukovarska, pogotovo ako se vraćamo s Bijelog brijega. Ovom izmjenom naziva bi moja adresa glasila đe Pink Panther 6, što bi uvelike olakšalo momcima pronalazak i ne bih morala kod njih prespavati", ističe Maja koja je u Mostar došla, kako kaže, studirati.

Sličan sustav će se primijeniti i s druge strane Neretve. I u prigradskom naselju Vrapčići, odllučili su napraviti iskorak. Kao dobar primjer služi stadion FK Veleža koji će od sada nositi naziv Bet Live Arena: „Zadovoljni smo ovim sponzorskim ugovorom. Do Bet Livea smo došli preko nekih naših igrača koji poznaju djelatnice u navedenoj kladionici. Ovim potezom želimo privući sve derbi navijače, ali i kladioničare da češće dolaze na naše utakmice. Imat će mogućnost kladiti se uživo po posebnim kvotama", istuču svoje zadovoljstvo iz navedenog mostarskog kluba. Na pitanje planiraju li s navedenim sponzorskim novcem uložiti u novi igrački kadar, iz Uprave su poručili: „Probat ćemo novac prvo izvrtit dva-tri puta pa ćemo vidit šta će ostat."

Moguće nesuglasice bi mogle doći u tumačenju Ulica Ona strana. Naime, s obje strane Neretve za onu drugu stranu kažu da je Ona strana te će vjerojatno doći do konfuzije pri dogovaranju eventualne kave. Povodom navedenog pitanja, čelnici vodećih stranaka će održati četverodnevni sastanak na Brijunima gdje će raspravljati o navedenom problemu.

poskok.info