FOTO/VIDEO  Uhićen zloglasni pedofil, najtraženiji čovjek poslije ubojstva Osame bin Ladena

Tot je bio učitelj u jednoj osnovnoj školi u Vašingtonu, a razotkriven je 2008. godine kada je pronađen školski aparat koji je on koristio, a na kojem su bile pornografske fotografije djece. Tot je nakon toga nestao, a FBI je odmah krenuo u potragu.

Na listi najtraženijeg bjegunaca zamijenio je ubijenog vođu Al Kaide Osamu bin Ladena, a za informaciju o njemu FBI je nudio 100.000 dolara.

U ponedjeljak je uhićen u Nikaragvi, blizu granice s Hondurasom i biće predan američkim vlastima, rekla je policijska predstavnica Aminta Granera.

- Tot će biti trenutno izručen, jer je u našoj zemlji boravio ilegalno - rekla je Granera.

- Uhvaćen je u kući u naselju Panama Soberana u Esteli, iako je tom prilikom pružao otpor - rekla je Granera.

Tot je agentima FBI predat odmah na konferenciji za novinare, a u SAD će biti prebačen posebnim zrakoplovom. Prijeti mu kazna od 15 do 30 godina zatvora.

Tot je predavao djeci u trećem razredu osnovne škole Bovoaru, koja je radila u okviru katedrale Vošington nešenal. Iz škole je izbačen u lipnju 2008. godine, kada je drugi učitelj prijavio da je na Totovom računaru vidio seksualno eksplicitne fotografije snimljene školskom kamerom.

Spisak najtraženijih kriminalaca je prvi put objavljen 1950. godine i do današnjih dana na njemu je bilo 495 ljudi, od kojih je uhapšeno 465, piše Blic.