FOTO/VIDEO  Trener Ariane Grande i Lady Gage otkrio što je potrebno raditi za savršenu formu

vjezbanje

"Za dobru formu i zdrav život ključno je dovoljno se kretati (barem 12.000 koraka dnevno)", rekao je Pasternak za Footwear News. Nakon toga, važno je dovoljno spavati i zdravo se hraniti, kaže slavni trener, a prenosi InStyle.com.

"Ne možete ničim nadoknaditi nedostatak kretanja. Stavite laganu brzinu na traku za trčanje i hodajte. Ne morate raditi ekstremne treninge. Radim s pedeset najboljih tijela na svijetu i nitko od njih ne pretjeruje", dodao je Pasternak.

"Ljudi su danas usamljeni i nedostaje im osjećaj zajedništva. Grupna vježbanja postala su jako popularna jer svi žele negdje pripadati. Zamislite samo koliko je popularan spinning (grupni trening na statičkim biciklima). To je najgluplja stvar na svijetu. To je samo statički bicikl", kaže Pasternak.

Savjetuje i da iskoristite vrijeme koje imate na najbolji mogući način, ali da ne pretjerujete.

"Morate razmišljati o treningu snage kao o antibioticima. Ako vam doktor kaže da uzmete jedan antibiotik svaki dan idućih pet dana, a vi uzmete po pet anitibiotika sljedeća tri dana, onda to ne samo da nema isti učinak nego će vam se obiti o glavu i pogoršati vam zdravlje", kaže Pasternak i dodaje da je isto s treningom snage. "Kad čujem da netko radi samo čučnjeve svaki dan, znam da će samo oslabjeti nakon tjedan ili dva dana takvog treninga", objasnio je trener.

Izvor: index.hr