Top razlozi zbog kojih biste trebali piti mineralnu vodu!

voda, laži, mitovi, voda, čaša vode, zdravlje, mitovi o mineralnoj vodi, vjerovati , mineralna voda- blagodati, razlozi, mineralna voda-mitovi, redukcija vode, voda, mineralna voda-mitovi, mitovi o mineralnoj vodi, mineralna voda- blagodati, gazirana voda, istraživanje, konzumacija mineralne vode

Važnost tekućine u ljetnim je danima neupitna, a osim obične vode, postoje dobri razlozi zašto biste trebali piti i mnogo mineralne vode. Naime, za vrućih ljetnih dana tijelo znojenjem gubi minerale. Njih nadoknaditi možete upravo mineralnom vodom koja osigurava ne samo važnu hidrataciju, nego i izvor minerala neophodnih za uravnoteženo funkcioniranje tijela. Minerali iz vode daleko se bolje apsorbiraju od minerala iz hrane pa je upravo to jedan od važnih čimbenika zašto piti mineralnu vodu.

Top razlozi zašto biste je trebali piti su i sljedeći:

-kroz mineralnu se vodu nadoknađuju elementi kojih nema u svakodnevnoj prehrani
-nema dodatnog kalorijskog opterećenja pa je možete piti i ako ste na dijeti
-bogata je kalcijem, magnezijem, natrijem, kalijem...
-potiče probavu i razgradnju hrane
-osvježava i hidratizira tijelo

Postoje mitovi o mineralnoj vodi koji nisu istiniti, poput onog da oštećuje zube. Naime, mineralna bi voda mogla oštetiti zubnu caklinu, ali samo u slučaju da svakodneno popijete od šest litara mineralne vode.

Stoga, slobodno se osvježite uz čašu mineralne vode, vaše će tijelo to doživjeti kao blagodat!

Izvor: dnevno.hr