Zuckerberg sljedeći tjedan predstavlja Facebook telefon!?

Ova je kompanija za sljedeći četvrtak najavila konferenciju pod nazivom 'Come see our new home on Android', no kako nisu objasnili o čemu se konkretno radi, brojni analitičari i novinari zaključili su da će Facebook napokon predstaviti smartphone, prenosi Dnevnik.hr.

Kako prenose na Business Insideru, Facebook je na razvoju ovog telefona surađivao s HTC-om, pri čemu je HTC zadužen za hardver, a Facebook za softver. Softver na kojem će raditi taj telefon trebao bi biti izmijenjena verzija Androida koja će imati puno veću integraciju s Facebookom, što će sigurno cijeniti korisnici koji najveći dio vremena na internetu i telefonu provode upravo surfajući Facebookom.

Što se hardvera tiče, dosadašnje glasine kažu da bi ovo trebao biti telefon iz srednje kategorije koji će raditi na 1,5GHz procesoru, imat će 1GB RAM-a, stražnju kameru rezolucije 5MP, prednju kameru rezolucije 1,6MP i 16GB prostora za pohranu podataka. Dijagonala ekrana trebala bi iznositi 4,3 inča, a ispod njega trebala bi se nalaziti jedna glavna i nekoliko manjih tipki putem kojih bi se mogle direktno pokretati neke opcije povezane s Facebookom. Npr., takvim bi se tipkama mogla direktno pokretati Facebook aplikacija ili Facebook Messenger, odnosno kada čitamo neki članak na internetu, pritiskom na tipku ispod ekrana taj bi se članak automatski podijelio na Facebooku.

Po ovim opcijama jasno je da ovo neće biti jedan od najnaprednijih telefona na tržištu te bi, uz neku povoljniju cijenu, Facebook telefon milijunima mlađih korisnika mogao postati jedan od najprivlačnijih mobilnih uređaja. Inače, HTC je prije nekoliko godina već predstavio dva telefona prilagođena korisnicima Facebooka, no s njima nisu zabilježili nikakav osjetan uspjeh.

Iako su ove informacije samo glasine koje do sada nitko nije službeno potvrdio, brojni mediji podsjećaju da su ih njihovi izvori puno ranije 'upozorili' na konferenciju koju će Facebook održati početkom travnja i na kojoj će predstaviti vlastitu verziju Androida koja će raditi na HTC-ovom hardveru. Također, treba napomenuti da je Facebook tijekom godina zaposlio više bivših Appleovaca koji su radili na razvoju mobilnog operativnog sustava za iPhone tako da sve ove informacije upućuju na to da će Facebook i HTC sljedećeg tjedna predstaviti smartphone s operativnim sustavom u potpunosti prilagođenim najvećoj društvenoj mreži na svijetu.