Uvalite se u naslonjače jer uskoro stiže Google TV!

google, tv, google, agencije, svijet

Najpopularnija tražilica nastavlja "osvajati svijet" svojim sve brojnijim projektima. Google, Intel i Sony navodno aktivno rade na platformi Google TV koja bi trebala objediniti poznatu tražilicu, videosadržaje s Youtubea, Twitter, Facebook i ostale internetske aplikacije.

Za to će se koristiti poseban uređaj (set-top box) koji će biti spojen s televizorom. Google TV imat će instaliran internetski preglednik Chrome što će omogućiti korisnicima pretraživanje interneta jednako onom na računalima i mobilnim telefonima.

Prema pisanju New York Timesa Google TV je smišljen kako bi omogućio korisnicima da putem televizijskih prijamnika pristupe sadržajima na internetu. Iako na tržištu već postoje televizori putem kojih se može na internet, pristup sadržajima i dalje je ograničen. U Googleu smatraju da će pregledavanje interneta preko televizijskog ekrana u bliskoj budućnosti postati standard.

Googleov set-top box temelji se na operativnom sustavu Android koji je Google već koristio u izradi svoga mobilnog telefona. Pogoni ga Intelov procesor Atom koji je već testiran na Sonyjevim televizorima. Sony i Intel već su unajmili programere koji imaju iskustvo u pisanju softvera za Android.

Svi korisnici Google TV-a uz prijamnik dobit će daljinski upravljač s malom tipkovnicom koji će izraditi Logitech.

Do ovih je informacija New York Times došao iz navodno dobro obaviještenih izvora. U Googleu, Logitechu i Intelu zasad ih ne žele potvrditi niti komentirati.

v.list