VIDEO  Švicarci razvijaju 'virtuelnog cimera'

virtualni cimer
virtualni cimer
... odnosno integriraju glasovne asistente poput Amazonove Alexe ili Googleovog Assistanta u različite uređaje.

Dok dio kompanija želi osvojiti korisnike dizajnom svojih zvučnika i kvalitetom zvuka, fokus pametnog zvučnika Kevin jest na sigurnosti i zaštiti, ali ne vaših online podataka, već na zaštiti vašeg doma.

Naime, iz švicarske kompanije Mitipi koja razvija ovaj uređaj kažu kako je Kevin virtuelni cimer koji će "oživjeti" stan ili kuću dok njegovi vlasnici nisu doma.

Kao i većina zvučnika, tako i Kevin može upravljati pametnim uređajima, ali ima i opciju inteligentnog upravljanja uređajima kako bi prikazao da se neko nalazi u stanu kada je prazan.

Tako Mitipijev zvučnik može simulirati zvukove poput tuširanja, sviranja glazbe, može paliti i gasiti svjetla kako bi potencijalnim lopovima pokazao da je neko u tom trenutku u stanu i slično.

Na internet stranicama Mitipija piše kako je vizija ove kompanije stvoriti svijet u kojem pojam provalnici postoji samo u povijesnim knjigama, a značajan doprinos u prevenciji provala trebao bi imati upravo Kevin koji će "stanare sačuvati traumatičnih iskustava provala i učiniti im živote lakšima i sigurnijima", piše dnevnik.hr.