SMS-ovi direktno iz Chromea i Firefoxa?

SMS-ovi direktno iz Chromea i Firefoxa?
...kao i činjenica da smo konstantno online, uvelike su smanjili važnost klasičnih poruka. Danas su nam tako na raspolaganju WhatsApp, Viber, Facebookov Messenger, Instagram Direct i drugi servisi putem kojih se besplatno (naravno, uređaj mora biti povezan s internetom) mogu razmjenjivati poruke, a osim putem mobilnih uređaja, poruke s većine ovakvih servisa mogu se slati i s računala.

Mogućnost za vlasnike pametnih telefona

Tipkanje putem hardverske tipkovnice (prijenosnog) računala brže je i jednostavnije nego tipkanje po virtualnoj tipkovnici, a ako je vjerovati glasinama koje su prošlog tjedna objavljene na internetu, ovu će mogućnost uskoro imati vlasnici pametnih telefona koje pokreće Googleov Android. Nije riječ o posebnim aplikacijama kakve su već dostupne i često se naplaćuju te koje omogućuju slanje SMS-ova s računala, već bi se poruke mogle slati direktno iz preglednika internetskih stranica poput Chromea, Firefoxa, Microsoftovog Edgea i Explorera.

Opcija još u razmatranju

Ako Google zaista predstavi ovu opciju, ona će se aktivirati tako što će korisnici prvo s pametnim telefonom skenirati QR kod na stranici za slanje poruka, nakon čega će se telefon povezati s računalom i direktno iz browsera slati poruke. Ovakav postupak vjerojatno će se morati ponavljati prilikom svakog pokretanja prozora za slanje SMS-ova kako bi se spriječilo da svatko tko pristupi računalu otvori prozor s porukama i čita ili šalje poruke vlasnika telefona, javlja zimo.hr. Službeno iz Googlea još nema informacija o ovoj opciji te nije poznato kada bi, odnosno hoće li uopće ova kompanija predstaviti ovu mogućnost slanja SMS-ova iz browsera, pišu strani mediji.