Prioritet lokalnim vijestima na Facebooku

facebook
Promjene će se u početku odnositi samo na korisnike u Americi, a kasnije će se proširiti na ostale zemlje. Prikazivat ćemo više vijesti koje se tiču vašega grada. Ako pratite lokalne medije ili ukoliko netko podijeli lokalnu priču, ona će se prikazati na vašem News Feedu, kazao je osnivač Facebooka Mark Zuckerberg.

Treća velika promjena

Ovo je treća velika promjena koja se odnosi na News Feed ovoga mjeseca, ističući kvalitetu nad kvantitetom vijesti. Facebook je ranije objavio da će prikazivati više sadržaja prijatelja, a prednost pokušava dati i vijestima izvora koje korisnici smatraju pouzdanim. Sve navedeno je pokušaj Facebooka da se oporavi od ozbiljnih kritika zbog lažnih vijesti i filtriranja. Zuckerberg je kazao da je njegov osobni cilj u 2018. godini da riješi probleme na Facebooku, piše Klix.ba.

Opcija Today In

Mnogi su mi rekli da misle da bismo svi zajedno napredovali ukoliko bismo se fokusirali na konkretna lokalna pitanja, kazao je Zuckerberg. Facebook je također tesitrao novu opciju posvećenu lokalnim vijestima i događajima. Opcija Today In trenutno je dostupna u šest američkih država.