FOTO  Otvorene su prijave za Međunarodni Akademski Seminar: Enter the world of Data Science

studenti, seminar

Seminar traje od 03. do 12.05.2018., od kojih je 6 radnih dana sa 30 radnih sati. Kao sudionik  upoznati ćete se sa svim osnovnim pojmovima iz oblasti Data Science, uključujući: Machine Learning, Big Data, Matematiku i Statistiku, kako monetizovati prikupljene i obrađene podatke tokom vašeg rada i također se upoznati sa tržištem rada. Sve je besplatno, a jedini uvjet za prijavu jeste poznavanje engleskog jezika.

Ove godine sudionici, zajedno sa organizatorima, idu u posjetu vodećim IT kompanijama Mistral i Klika u Sarajevo, gdje će provesti jedan cijeli dan upoznavajući se sa njihovim načinom rada te slušati predavanja na temu "Machine learning" i "Job market for Data Scientists". Ostatak predavanja će se održati u prostorijama Fakulteta Informacijskih Tehnologija na Univerzitetu "Džemal Bijedić".

„Uz dostavljanje svog CV-a uz prijave otvara se mogućnost za poziv na praksu kod nekih od naših sponzora. Naši sponzori pokazali su veliki interes za kadar studenata koji bi prisustvovali na seminaru te je baš zbog toga ovo iznimna prilika da studenti i budući poslodavci ojačaju saradnju!"

Tijekom 9 dana na akademskom seminaru će sudjelovati 10 studenata sa Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru i 22 studenata sa raznih Univerziteta iz cijele Europe. Ovo je odlična prilika za njih da upoznaju različite kulture i da dožive punu ljepotu našeg grada i okoline iz prve ruke. Pored akademskog dijela, sudionike očekuje i kulturno-društveni aspekt koji će ih upoznati sa Mostarom i njegovom okolinom.

"Enter the world of Data science" je peti seminar ove vrste koji lokalna BEST grupa iz Mostara organizira u šest godina svog postojanja. Na ovaj način BEST Mostar nastoji da ispuni ciljeve same organizacije: pružanje komplementarne edukacije, pružanje podrške u razvoju poslovne karijere i sudjelovanje studenata u razvoju edukacijskog procesa.
Sve što je potrebno jeste da ispunite formu na slijedećem linku http://course18.best-mostar.org/ gdje ćete predstaviti svoje ambicije i sama očekivanja od ovog seminara. Također, sva pitanja vezana za ovaj događaj možete uputiti na [email protected]. Za više informacija posjetite BEST Mostar webstranicu i Facebook stranicu.