Osnivač Facebooka izabran za medijsku osobu godine

Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, twitter, Facebook, virus, Facebook, Facebook, vrijednost, Facebook, Facebook, slike, Facebook, Facebook, izgled, Facebook, BIH, prosvjedi, Flatbook, Facebook socijalna mreža, Facebook fenomen

CANNES - Cannes Lions, najveći marketinški i medijski festival u svijetu, ove će godine proći u znaku Marka Zuckerberga, osnivača Facebooka, koji će dobiti nagradu za medijsku osobu godine piše jutarnji.hr.

Izlazak iz krize

Također, na festivalu koji počinje danas neće nedostajati dobre atmosfere jer je broj pristiglih projekata koji se natječu za prestižne nagrade veći za sedam posto u odnosu na prošlu godinu, što u Cannesu tumače kao definitivni dokaz da marketinška i medijska industrija u svijetu konačno izlaze iz krize.

Pomalo depresivni festival prošle je godine ugostio najmanje delegata u povijesti, a u Cannesu ističu da najveći rast bilježe u kategorijama internet, te PR i promo, dok su neke tradicionalne forme potpuno izgubile korak s novim medijima. Na natječaj je stiglo nevjerojatnih 25.000 radova iz cijelog svijeta, a najviše pažnje za sada su privukli predstavnici iz Turske, Švedske, Francuske i Velike Britanije.

Iako je izbor Marka Zuckerberga za medijsku osobu godine logičan, ovo je ipak prvi put da se ta nagrada daje nekome tko je u medijskom biznisu tek nekoliko godina. Naime, ta nagrada obično ide u ruke nekome tko je cijeli život i karijeru posvetio medijima, pa su tako prošlih godina nagradu među ostalim dobili Rupert Murdoch, Steve Ballmer i slični. U objašnjenju odbora za dodjelu nagradu kažu da su odabrali Zuckerberga jer je najzaslužniji za revoluciju u cyber komunikaciji posljednjih godina.

Domaće snage

Hrvatsku će sa svojim projektima predstaviti Bruketa i Žinić, UNEX grupa, reklamna agencija Imago i Direct Media.

jutarnji.hr