Office 2010 na hrvatskom dostupan od jeseni

Točnije, od tih tehnologija korisnici danas traže brzinu, učinkovitost, kvalitetu, inovativnost te dostupnost bilo gdje i bilo kad. Upravo jedan od takvih paketa aplikacija za produktivnost i svakodnevni uredski rad je nova generacija Microsoft Office 2010, kao i niz drugih proizvoda koji su dio Office sustava, kao što su Visio, Project i SharePoint Server.

Office 2010 u Hrvatskoj će biti dostupan od sredine svibnja, kao i drugdje u svijetu. Riječ je o engleskoj verziji, dok će se ona na hrvatskom jeziku pojaviti u jesen.

Njihove finalne verzije predstavljene su na 10. Microsoft WinDays konferenciji koja se od 19. do 23. travnja održavala u Rovinju. Najesen verzija na hrvatskom Valja naglasiti kako je Office 2010 rezultat velikog Microsoftovog investicijskog ciklusa u sklopu kojeg je ta vodeća svjetska kompanija u proizvodnji softvera uložila devet milijardi dolara u razvoj novih tehnologija i proizvoda.

Sanja Grčić Plečko, voditeljica poslovne grupe proizvoda za produktivnost u Microsoftu Hrvatska, u razgovoru za Privredni vjesnik kazala je da će Office 2010 u Hrvatskoj biti dostupan od sredine svibnja, kao i drugdje u svijetu. Riječ je o engleskoj verziji, dok će se ona na hrvatskom jeziku pojaviti u jesen. Unutar aplikacija, naglasila je, nalazi se mnoštvo noviteta zahvaljujući kojima će privatni i poslovni korisnici tijekom rada u Officeu 2010 biti učinkovitiji, brži, jednostavnije će obavljati zadatke, što u konačnici rezultira i manjim troškovima poslovanja.

Među novostima je istaknula mogućnost korištenja ovog novog Microsoftovog proizvoda bilo kad i bilo gdje jer opcija Office Mobile 2010 korisnicima u pokretu, tj. izvan ureda ili doma, omogućava da na mobitelu pregledavaju svoje dokumente i provjere podatke o poslovanju. Govoreći o razvoju Officea, naglasila je kako on, kao i kod ostalih Microsoftovih proizvoda, zapravo nikada ne prestaje.

“Ovo je trenutak u kojem smo odlučili reći da smo završili ono što smo planirali, ali razvoj, istraživanje tržišta i potreba korisnika idu dalje”, naglasila je Sanja Grčić Plečko dodavši da smatra da je Office zaista broj jedan kada je riječ o aplikacijama za svakodnevni uredski rad.

“Oni koji kupuju računalo očekuju upravo ove aplikacije na njemu”, smatra ona i dodaje kako je Office u Hrvatskoj prepoznat kao glavni alat za produktivnost, što potvrđuje i činjenica da se iz godine u godinu njime koristi sve više ljudi.