Ljubav preko interneta? Na ovo obavezno morate paziti

Ne otkrivajte svoje osobne podatke, ime, e-mail adresu, mjesto rada, adresu stanovanja, broj telefona ili neke druge podatke koji vas mogu identificirati dok komunicirate putem interneta. Morate biti potpuno sigurni u namjere osobe s kojom se dopisujete i steći povjerenje u tu osobu.

Vjerujte svojim instinktima i odmah prestanite komunicirati sa svakim tko vas dovodi u situaciju da osjećate nelagodu ili strah.

Ako se odlučite za susret neka to bude javno mjesto gdje je mnogo ljudi. O svom sastanku obavijestite neku blisku osobu te joj recite kamo idete i kada se namjeravate vratiti. Neka vas u nekom trenutku nazove na mobitel kako biste je obavijestili je li sve u redu.

Ukoliko vam je osoba dala lažnu fotografiju ili podatke o sebi to je svakako znak da se više ne susrećete s njim.

Čuvajte se oženjenih! Ako je sugovornik tajnovit o svom životu ili razgovora prigušenim tonom kada ga nazovete neočekivano, to je znak da od njega nemate što očekivati.

Kaže li vam vrlo brzo nakon upoznavanja da vas voli, budite na oprezu.

Zatraži li od vas novac primjerice za liječenje i slično budite sigurno da ćete biti prevareni i da vam ga neće vratiti.

Sve u svemu, online spojevi mogu biti zabavni i uzbudljivi, ali budite svjesni i nekih opasnosti jer nije rijetkost da ljudi pogriješe i nauče na teži način. Vjerujte svom instinktu i pratite ove savjete i sve će biti u redu.

Net.hr