FOTO  Završio prvi Sajam informacijskih tehnologija „SIT“

upit
Sajam je otvorio ministar prometa i komunikacija BiH mr. Rudo Vidović a prigodne riječi dobrodošlice posjetiteljima sajma poželio je načelnik općine Široki Brijeg Miro Kraljević.

Sajamske teme predavanja tehnologija ispisa za tvrtke, informatičko obrazovanje, online oglašavanje, pristup internetu, te poslovne aplikacije predstavljene su kroz 16 predavanja sa različitim predavačima iz regije. Sajam je ugostio dvije visokoškolske ustanove kao izlagače i 4 fakultetska profesora kao predavače.

Izložbeni sajamski prostor primio je 16 tvrtki iz regije koje su predstavile  proizvode i ponude iz informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Prezentacija modernih tehnologija ukazala je na potrebe i razvoj novih gospodarskih mogućnosti.

Udruga Upit je na sajmu predstavila bežičnu mrežu u sklopu koje je ponuđen besplatni internet na području općine Široki Brijeg za članove udruge. Posjetitelji su mogli popuniti prijavnicu na štandu te je zabilježena prijava preko sto budućih korisnika.

Sajamski prostor uljepšala je postavka izložbe natječaja digitalnih medija DigitalArt gdje se izložila selekcija od 25 radova prijavljenih u dvije kategorije - digitalni dizajn i digitalna fotografija. Sajam je zatvoren prigodnom dodjelom nagrada i kratkim igrokazom kazališnog glumca Velimira Pšeničnik Njirića

Nakon sajma može se ustvrditi kako je prvi Sajam Informacijskih Tehnologija bio jako uspješan i postavio je visoke standarde za slične događaje u budućnosti. Više informacija možete pronaći na službenoj stranici sajma www.sit.ba.