Facebook uvodi novu aplikaciju - novine

Facebook, Facebook, Facebook, prijatelji, Facebook, administrator, Facebook, paljevina, kuća, požar, Facebook, prijava, kazna, Facebook, profil, uljepšavanje, Facebook, novosti, aplikacija, Facebook, Facebook, brisanje, aplikacija, Facebook, Novac, Facebook, naplata, plaćanje, Paula Asher, komentar, Facebook, Facebook, smrt, kćerka, Facebook, poruke, timeline, Facebook, twitter, imena, Facebook, laži, Facebook, prijatelji, Facebook, objave, statusi, Facebook, korisnici, Facebook, korisnici, društvene mreže, Facebook, oprez, statusi, Facebook, skrivanje, Facebook socijalna mreža, potraga, korisnici, Facebook, privatnost, zaštita, Facebook, društvene mreže, dobre vibracije, Facebook, privatnost, Facebook, profil, račun, Facebook socijalna mreža, privatnost, ugrožavanje, Facebook socijalna mreža, igra, smrt, Facebook, saznanja, korisnici, Facebook, objave, oprez, Facebook socijalna mreža, ubojstvo, prijatelj, problemi, Facebook socijalna mreža, prekid, Facebook socijalna mreža, rušenje, Faceb

Ova, najnovija promijena na najvećoj svjetskoj društvenoj mreži, ima potencijal ponijeti pridjev radikalna, pišu svjetski mediji. Ove novine obogatiti će vaš Timeline (od nedavno uveden novi način organizacije podataka na profilima korisnika), ali će ga donekle i zakomplicirati.

Facebook sa svoje strane tvrdi da će updatei dozvoliti korisnicima dodatnu personalizaciju profila i prilagodođavanje svojim interesima i potrebama tako što će ubacivati ​​nove aplikacije i dijeliti svoje aktivnosti s prijateljima. Svaku aplikaciju, tvrde u razvojnom timu Facebooka, korisnici će morati autorizirati - da joj dozvole da se aktivira.

Na obnovljenom timelineu, vaši prijatelji će moći naći podatke o vašim iskustvima s putovanja, o hrani koju volite, receptima i o tome kako se ona sprema, dobrim restoranima koje posjećujete, glazbi koju slušate ili će moći izravno vidjeti koje knjige čitate, kao i pročitati dijelove koje ste odabrali za njih.

No, kao i obično kad je Facebook u pitanju, postavlja se pitanje zaštite privatnosti korisnika.

Stručni sajtovi preporučuju oprez pri korištenju novih aplikacija, kako bi se uvjerili što one točno poštuju. Također, dobro je pažljivo odabrati s kim od vaših prijatelja želite podijeliti određene podatke, da li želite da svi na popisu vide sve i tako budu "bombardirani" novim informacijama.

Kada jednom date aplikaciji dozvolu da se aktivira, ona to ponovno neće tražiti od vas - dalje će funkcionirati onako kako ste je podesili sve dok eventualno samo inicijativno ne promijenite način na koji funkcionira.

Ovaj Facebook algoritam je velik pothvat, slažu se analitičari, a Facebook će pokušati predvidjeti iz vaših dosadašnjih postova i aplikacija, što vas u životu zanima i na temelju toga prilagoditi informacije koje vidite na svom newsfeedu i timelineu.

Profil nekoga tko uživa u hrani i rado o tome dijeli iskustva, na primjer, neće biti isti kao profil pasioniranog čitatelja knjiga koji voli o tome i pisati.

Do sada, aplikacije su najprije bile okrenute glazbi, pa ste mogli na newsfeedu pročitati što vaš prijatelj sluša u određenom trenutku.

Sve ove promjene dovesti će do toga da će broj updateova biti mnogo veći.

komentar.hr