Facebook nova opasnost: Mladi vole virtualni seks s neznancem!

Facebook nova opasnost: Mladi vole virtualni seks s neznancem!
Naime, istraživanje "Korištenje tehnologije u vezama", koje su proveli u stručnjaci sa sveučilišta Plymouth i stručnjaci iz Centra za sigurnost na internetu Ujedinjenog Kraljevstva pokazalo je kako tinejdžeri sve češće koriste društvene mreže kako bi upražnjavali seks bez obaveza.

U online istraživanju je sudjelovalo 865 ljudi starosti do 16 do 24 godine, a rezultati pokazuju da jedan od deset ispitanika tvrdi da je upoznao nekog preko interneta s kim je nakon toga imao seks bez obaveza.

Rizik od spolno prenosivih bolesti

Čak 55 posto je priznalo da je imalo virtualni seks koristeći se web kamerom, a čak trećina njih navodi da je to bilo sa strancem. Stručnjaci tako zaključuju da je promjena u ponašanju tinejdžera prema seksualnim odnosima veoma primjetna, ali i zabrinjavajuća

Tehnologija je tako postala sastavni dio modernih veza, kako kod tinejdžera, tako i kod odraslih, a to potiče na promiskuitet.

Ovakve vrste poznanstava nose sa sobom i velik broj rizika. U ekstremnim slučajevima bilo je i ubijenih žena, a treba imati na umu i spolno prenosive bolesti.

Izvor: javno.hr