Američko tržište digitalnih e-knjiga vrijedi gotovo milijardu dolara!

Američko tržište digitalnih e-knjiga vrijedi gotovo milijardu dolara!
Do nedavno, čitanje knjige na računalu bilo je nezamislivo. Ne zato što je to tehnički bilo teško (tehnologiju za to imamo posljednjih 50 godina), već uglavnom zbog toga što klasičan računalni ekran nije bio pravi format za iskustvo čitanja knjige.

No, sve je to promijenio Amazonov e-čitač Kindle koje je napravio pravu malu revoluciju na području digitalnog sadržaja.

Najnoviji podaci iz Forresterove ankete pokazuju kako će američko tržište digitalnih knjiga do kraja godine vrijediti fantastičnih milijardu dolara. Forrester navodi kako će i bez velikih promjena u tehnologiji e-čitača (što je malo vjerojatno) cijelo tržište do kraja 2015. godine vrijediti čak 3 milijarde dolara!

Zanimljivo kako ljudi i dalje digitalne knjige najviše čitaju putem laptopa (35%), dok se Amazonov Kindle nalazi na uvjerljivom drugom mjestu s 32%. Treći je iPhone (15%), a slijede Sony (12%), netbookovi (10%), i Barnes & Nobleov Nook (9%). Jednak postotak dobio je i iPad.

Kad ove posljednje podatke pridružimo s onim Amazonovim priopćenjem kako se digitalne knjige bolje prodaju nego klasična papirnata izdanja - dobijamo činjenicu koja će neke razočarati, ali to ne znači kako je manje istinita. Uvijek ćemo čitati i konzumirati pisanu riječ, ali

KNJIGE SU PRED IZUMIRANJEM!

izvor: poslovniplus.com