Supertalent: Žiri osvojila hula hoop plesačica

Jedna od rijetkih kandidatkinja na audiciji u drugom hrvatskom koja je žiri i publiku podigla na noge je 31-godišnja zaljubljenica u hula hoop, Eva Božar Kardum. Radi se o igri s plastičnim obručem kojeg su isprobala mnoga djeca, no neki koji su (samo) fizički odrasliji, ali duhom ostali zaigrani klinci, hula hoopom se rado bave i kao odrasli ljudi. Jedna od onih koja je žiri oduševila pozitivnim duhom i talentom je upravo Eva, apsolventica Pedagoške akademije i administratorica u jednoj građevinskoj tvrtki.

Nakon nastupa na pozornici zagrebačkog HNK joj se pridružio suprug Kristijan, koji se gledajući je zainteresirao za obruč koji u Hrvatskoj, kao i u svijetu, postaje sve popularnije sredstvo igre, zabave i tjelovježbe! 'Jako je izazovno, svakoga zanima kako se hula hoop vrti. A Kristijan je kao totalni antitalent uspio naučiti okretati obruč samo gledajući kako ja to radim. Inače vodim udrugu 'Sretni kolut' i mislim da je to vrlo zanimljiv hobi', za Dnevnik.hr je rekla Eva.

Žiri se jednoglasno složio kako su na audicijama Supertalenta najpoželjniji upravo oni talenti koje dosad publika nije imala priliku često vidjeti, ni na televiziji, ni u stvarnom životu. Upravo zbog toga im je Eva zapela za oko, a njezin talent bio je nagrađen s tri 'da'.

Supertalent: Plesačica Eva Božar Kardum (Foto:Press Nova TV)

'Inače vodim udrugu 'Sretni kolut' i mislim da je to vrlo zanimljiv hobi'

'Ma ovo je bila ziheraška koreografija! Imala sam strašno malo vremena za pripremu, svega tjedan dana, u stanu na +40. Jako sam paničarila prije nastupa, jer inače ne plešem koreografije, već sam zastupnik hula hoop pravca koji podržava 'flow', znači prepuštanje glazbi uz lagano vježbanje, bez planiranih akcija. Tako da je ovo bila moja prva koreografija u životu, i iskreno, uopće ne znam što se dogodilo tamo na pozornici, samo znam da sam prošla', za kraj je rekla simpatična Eva kojoj je nakon nastupa žiri Supertalenta rekao da je 'kao curica donijela veselost u prostorije HNK'.

A Eva doista jest poput djevojčice, čemu pridonosi šuškavost u govoru, kričavo žute tenisice, srebrno-žuti hula hoop i šašava frizura. Iako zapravo vrlo ozbiljna, Eva svoj hobi vidi kroz oči zaigranog djeteta, što joj je pomoglo da osvoji žiri i publiku te im približi kolut kojem poklanja svo slobodno vrijeme.

dnevnik.hr