Stravično: Majka zakucala vrata čavlima i djecu nije puštala pet godina van

Stravično: Majka zakucala vrata čavlima i djecu nije puštala pet godina van
Ona ih je zatvorila u sobu te vrata zakucala čavlima kako ne bi mogli izaći van, pišu ruski mediji. Zatvorila ih je jer je, kako je rekla, željela imati mira.

- Djeca su bila u užasnom stanju. Nisu mogli hodati ni pričati. Dječak koji je šest godina star, nije mogao razlikovati boje - ispričala je Nina Ivanova, pomoćnica glavnog tužitelja.

Okrutna majka je prije pet godina zatvorila djecu u sobu, uzela nekoliko dasaka te ih čavlima zakucala na vrata, a na prozore sobe stavila je plahte. Htjela je, kažu tužitelji, svoj stari život natrag.

Kod djece bi odlazila jednom dnevno i dala im nešto hrane. Baka mališana i Irinina majka je, pak, na prozoru pronašla rupu i kroz nju im davala hranu kako ne bi umrli od gladi.

- Vidjela sam da djeca gladuju iako nije bilo financijskih razloga za to. Roditelji su imali dovoljno novca. Ponudila sam da ih ja hranim, no Irina mi nije dopustila ni da im se probližim - ispričala je Irinina majka koja je pozvala socijalne radnike.

Kada su policija i socijalna služba ušli u sobi pronašli su djecu u nehumanim uvjetima. Soba je bila potpuno prazna, a u njoj su bili samo stari madraci na kojima su djeca spavala. Ispod madraca pronašli su crve i kukce.

Nakon liječničkog pregleda, dječaku je dijagnosticiran poremečaj živčanog sustava, a djecojčica je bolovala od akutnog gastritisa. Tužitelji kažu kako su oba roditelja alkoholičari te da su se često svađali i tukli.

Djeca su trenutačno kod bake, a tužitelji prikupljaju dokaze protiv majke kako bi joj oduzeli skrbništvo.