Strast za sportom spasio mu život

Zbog velike obitelji (jedanaestoro djece), Jim Becker nije mogao odvojiti mnogo novca za pretplatne karte za svoje nogometne ljubimce, a kao strastveni navijač nije htio propustiti njihove domaće utakmice. Zbog toga je do viška novca došao tako što je prodavao krv po cijeni od 15 dolara za pintu (0.47 litara).

Kasnije je na jednom sistematskom pregledu Beckerov liječnik ustanovio da taj navijač boluje od nasljedne bolesti, zbog koje je umro njegov otac u 43. godini: viška željeza u krvi. Jedini lijek za to je često vađenje krvi da bi se uklonio višak željeza. Kako je Becker tada već prodao 145 pinti krvi, doživio je duboku starost.

Zato što je 56 godina neprekidno pratio Packerse, odvajajući svoju krv za to – što mu je spasilo život – klub je u nedjelju objavio da će svoga vjernog navijača uvrstiti u klupsku Dvoranu slavnih.

Zlobnici su tu vijest komentirali primjedbom da su zbog visokih cijena ulaznica NFL momčadi prave krvopije koje svojim navijačima sišu krv – što je u ovom slučaju i doslovno dokazano.

vecernji list