Štrajka glađu i žeđu jer ne može vraćati kredit

- Tražim od općine da otkupi moju kuću i tako pomogne meni i mojoj obitelji da izađemo iz krize. Ako to općina ne može onda tražim da mi hitno osiguraju sastanak s predsjednikom Vlade Republike Srpske Aleksandorm Džombićem i predsjednikom RS Miloradom Dodikom, kaže Terzić, koji već 24 sata štrajka u hodniku zgrade općine.

Kuća, koju Terzić nudi općini je pod hipotekom NLB Razvojne banke koja, tvrdi Terzić nije zainteresirana za pokretanje postupka oduzimanja nekretnine već vrši pritisak na jamce.

- Noćima ne spavam. Strahujem za obitelj. Teret otplate kredita je na jamcima. Dobijao sam i prijetnje fizičkom likvidacijom najmilijih, tvrdi Terzić.

U Terzićevoj obitelji šest članova ne radi. Zaposlen je jedino sin Sreten, koji u Šumskom gazdinstvu Visočnik mjesečno prima od 17 do 50 KM.

- Sreten Terzić ima dva veća kredita, a od plaće se odbijaju putem administrativnih zabrana za koje je dao osobnu suglasnost, kažu u računovodstvu ŠG Visočnik.

- Pomoć obitelji Terzić u vidu jednokratnih novčanih davanja pružana je više puta. Ako je ta obitelj gladna i sada će socijalna služba reagirati. Ali kupovati objekte, bez konkretne namjene, kojih na Han Pijesku ima i previše, nemoguće je, kaže Slaviša Mirović, vijećnik Skupštine općine.

Načelnik općine Han Pijesak, Goran Ašonja, kaže kako ova lokalna zajedinca od 115.000 KM, koliko iz proračuna predviđenog za ovogodišnje investicije, ne može izdvojiti 140.000 za kupovinu kuće Terzića.

Zdravstveno stanje Mirka Terzića je, za sada je stabilno, mada se žali na glavobolju. U Domu zdravlja na Han Pijesak spremni su da ukažu pomoć ako bude potrebno.

- Neću prestati sa štrajkom, tvrdi Terzić na čijem licu se već vide tragovi iscrpljenosti, objavila je Srna.