Skandalozno: Osmoškolac koji je silovao vršnjaka iz razreda dobio – četvorku iz vladanja

Skandalozni događaj iz osnovne škole "Kralj Aleksandar Prvi" u srbijanskom gradu Požarevcu, gdje je učenik sedmog razreda brutalno silovao vršnjaka iz svog razreda, dobio je još skandalozniji epilog.

Nasilnik premješten u drugi razred iste škole

Maloljetnik koji je pod školskim odmorom prisilio drugog dječaka na analni i oralni seks "kažnjen" je premještajem u drugi razredni odjel iste škole, te umanjivanjem ocjene iz vladanja - petica mu je preinačena u četvorku!

Kazneno ne može odgovarati jer još nije napunio 14 godina, kako propisuje tamošnji zakon. Majku nema, već živi sa skrbnicima jer mu je otac u zatvoru.

Podsjetimo, on je 19. siječnja silovao vršnjaka iz razreda pozvavši ga pod velikim odmorom da popuše cigaretu u garaži stambene zgrade pokraj školskog dvorišta. Ondje ga je najprije ispljuskao te ga ucijenivši da će njegovim roditeljima reći da puši, potom prisilio na seks. Silovani dječak tek je šest dana kasnije ispričao što mu se dogodilo. Policija je provela istragu i slučaj predala javnom tužiteljstvu i centru za socijalnu skrb, a u školi su istragu proveli i prosvjetni inspektori.

Silovanog dječaka zlostavljaju i kod kuće

Odgovornost je pak skinuta s leđa ravnatelja škole. On je, naime, više puta predlagao da se kapija školskog dvorišta zaključava kako učenici ne bi napuštali krug škole tijekom odmora (kao što su učinili malodobni silovatelj i silovani), ali to nisu prihvatili sami roditelji tvrdeći da bi tako djeca imala osjećaj kao da su u zatvoru.

Ova je priča još strašnija ako su istinite priče koje kažu da silovani dječak povremeno trpi i zlostavljanja u vlastitoj obitelji koja živi u jednom požarevačkom romskom naselju.

Susjedi govore da ga baka veže i tuče gumenim crijevom,a roditelji ga nigdje ne puštaju niti mu dozvoljavaju druženje s ostalom djecom.

Izvor: javno.hr