Šeherezadomanija se nastavlja!

Šeherzada, 1001 noć, Šeherzada, 1001 noć, Šeherzada, 1001 noć, Šeherzada, 1001 noć, Šeherzada, 1001 noć, Šeherzada, 1001 noć, Šeherzada, onur, 1001 noć, Šeherzada, onur, 1001 noć

Tisuću i jedna noć' povijesno je povezana s perzijskim kraljem Šeherbanom koji, zgrožen ženinom nevjerom, naredi da mu se svake noći dovede u postelju druga žena kako bi je slijedeće jutro pogubili. Lijepa i mudra Šeherezada izbjegne tu zlu sudbinu tako što vladaru svake noći počinje pričati po jednu zanimljivu priču, ali je prekine na najzanimljivijem dijelu.
Tisuću i jednu noć Šeherezada je odgađala svoju smrt, a kroz njezinu priču doznajemo mnogo toga i o njoj: bila je osjećajna žena, znala je lijepo pripovijedati, što joj je i sačuvalo život, a prije svega, Šeherezada je bila mudra i lukava. Na kraju, zadivljen pametnom i riječitom Šeherezadom, kralj Šeherban je odlučuje oženiti. Naredi da se bez oklijevanja dovedu najvještiji pisci iz svih zemalja muslimanskih te taj niz čudesnih i iznenađujućih priča zapišu u knjizi o 'Tisuću i jednoj noći'.

Kako glavni glumac iz aktualne turske sapunice nerijetko citira dijelove zbirke svojoj ljubljenoj Šeherezadi, remekdjelo svjetske kniževnosti zacijelo će pobuditi apetite naših gledateljica gladnih raskoši, glamura i sjaja iz svijeta Orijenta. Luksuzno izdanje može se pronaći direktno u Mozaiku knjiga ili na policama ostalih domaćih knjižara.

izvor: tportal.hr