Sanjali ste komarce? Doznajte što to može značiti

Katarina Zovko Ištuk, snovi

Postoje različiti razlozi koji nam ometaju spavanje, a jedan od njih mogu biti i ružni snovi. Nerijetko su baš toliko "živi" da nas lako mogu probuditi, a mogu nas i iscrpiti tako da se nakon buđenja osjećamo kao da nismo ni spavali.

Istraživanja su pokazala da snovi itekako imaju utjecaj i na naš svakodnevni život. Naime, spavanje i sanjanje mozgu pomaže da lakše usvaja nova znanja i pronalazi rješenja za probleme, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Harvard.

U istraživanju, koje je objavljeno u izdanju magazina Current Biology, znanstvenici su ustanovili kako je sanjanje način na koji mozak obrađuje, integrira i razumijeva nove informacije. Ukoliko želite unaprijediti kvalitetu svoga sna, a samim time i sposobnost vašeg mozga da uči, izbjegavajte buku u spavaćoj sobi, gledanje TV-a pred spavanje i sl.

Neki snovi mogu ukazivati ina probleme koje imate u životu, a jedan od takvih snova je ako sanjate kukce. Ako ste sanjali kukce, zasigurno nećete reći da ste imali ugodne snove. Taj san znači da ste zbog nečega zabrinuti. Ovi snovi simboliziraju vaše strahove i tjeskobu, piše TOI.

Ako sanjate veliki broj kukaca, to može biti znak krivnje ili tjeskobe koja vas proganja. Takav san može značiti i da ste vrlo pesimistična osoba u ovom trenutku svog života kada se dogodio san, te da prolazite kroz teško razdoblje svog života.

San o kukcima koji gmižu u vašem tijelu ima vrlo negativan predznak. Znak je da ste jako depresivni i imate vrlo negativan pogled na život te teško pronalazite nešto pozitivno u svemu oko vas. Ako lovite kukce u snu, to može značiti da trošite svoje vrijeme uzalud. Radite stvari koje nisu produktivne, lijeni ste i ništa ne radite smisleno.

Ako ste u takvom stanju, potražite pomoć stručnjaka. Mnogo kukaca na jednom mjestu u snu može imati i pozitivno značenje. Čini se kako bi vas mogla sustići velika sreća, posebice na poslovnom planu. Ako ste sanjali kako ubijate kukce, to može značiti da ste u sretnoj vezi i da imate blistavu zajedničku budućnost.