Rus umro u sauni na 110 stupnjeva Celzijusa

Jedan od finalista bizarnog natjecanja u sjedenju u sauni Rus Vladimir Ladiženski umro je nakon što je zajedno s finalistom Fincem Timom Kaukonenom prevezen u bolnicu, piše nacional.hr.

Prošlogodišnji pobjednik Kaukonen te Ladiženski, slovili su za favorite uoči subotnjeg finala u kojemu se od natjecatelja traži da izdrže 'prženje' na 110 stupnjeva Celzijusa što dulje mog

Natjecanje je prekinuto jer se dvojica finalista doživjela kolaps nakon što su u kabini sjedili šest minuta. Oba su finalista zadobila opekline što potvrđuju i fotografije.

Organizator natjecanja u finskom gradu Heniola je priopćio da ga je vijest o smrti finalista strašno pogodila, ali i da nije bilo nikakvih odstupanja od pravila natjecanja te da je bilo dovoljno medicinskog osoblja. Svi natjecatelji morali su proći liječnički pregled. Policija je pokrenula istragu o ovom tragičnom događaju.

Svjetsko prvenstvo sjedenja u sauni održava se u Finskoj od 1999. godine, a ove je godine privuklo 135 natjecatelja iz 15 zemalja.