Razbijen lanac tvornica lažnih kondoma: Proizveli i prodali milijune neispravnih prezervativa po cijelom svijetu!

... koji su svojedobno prodani u Ganu i tamo izazvali pravu zdravstvenu krizu zbog neispravnosti, pucanja tijekom spolnih odnosa i rupa na njima, piše Jutarnji.hr.

U Kini se, dakle, osim lažnih iPhoneova sada proizvode i lažni Durex prezervativi. Policija je još krajem ožujka provalila u nekoliko objekata u središnjoj i istočnoj Kini gdje su se proizvodili lažni i neispravni kondomi koji su na sebi nosili imena poznatih proizvođača kontraceptivnih sredstava.

Konfiscirano je oko 4,65 milijuna paketa prezervativa i skoro pola tone još nezapakiranih prezervativa koji su pronađeni na podu.

Policija je u trag imitacijama kondoma ušla u veljači kada je jedan policajac u provinciji Fuijan primjetio smiješno jeftine prezervative na on-line shopu.

Kupio ih je nekoliko kako bi ih testirao i shvatio da su neispravni. Potom je uspio locirati lanac ilegalnih tvornica gdje su se neispravne imitacije proizvodile.

Kineski mediji izvjestili su kako je ime jednog od dvojice šefova ilegalnog lanca Liu i kako je sa svojim poslom počeo prošlog prosinca. Prema izvješću iz kineskog službenog tiska kupio je velike količine jeftinih prezervativa, na koje bi potom radnici u njegovim tvornicama stavili loše lubrikante, a potom ih pakirali u kutije sa logom poznatih tvrtki.

Prije mjesec dana Guardian je pisao o problemima sa kojima se suočio zdravstveni sustav Gane. Ta država je kupila više od milijun kondoma za koje se ispostavilo da su potpuno neispravni i da su potpuno zakazali u prevenciji zaraznih spolnih bolesti.

Tada su vlasti Gane otkrile da su prezervativi proizvedeni u provinciji Henan, jednoj od onih gdje je sada "provaljena" ilegalna tvornica.