'Žrtva sam prevare preko interneta'

...je da novac nije otišao za ono što je ona željela.

Miranda Taslak tvrdi da je žrtva prevarantice iz Vira koja joj je preko internetskog oglasa prodala dječju auto sjedalicu.

"Našla sam na Njuškalu oglas u kojem se prodaje dječja sjedalica. Bio je vrlo kratak, a fotografija je bila malo zamagljena pa nisam dobro vidjela o kojem se modelu radi. Kada sam nazvala, gospođa s druge strane telefona kazala mi je kako je to taj model (Maxi-Cosi) sa šifrom XR koji sam ja tražila. Dogovorile smo se da ja njoj na račun uplatim novac, a da će ona meni poslati stolicu. No cijela priča je otišla u drugom smjeru", priča Miranda kojoj online kupnje nisu strane, te s kojima je dosad imala samo pozitivna iskustva, piše net.hr.

Miranda je uplatila i 50 kuna više od 700 , na koliko je cijena ugovorena kako bi pokrila troškove dostave, a potom je još, kako je kazala, vozaču autobusa koji je dovezao stolicu morala dati 30 kuna. No, dok je B. C. (podaci poznati redakciji) na čiji je račun uplatila novac bila zadovoljna, Miranda nakon pogleda na stolicu nije bila. Dobila je model XP umjesto traženog XR.

"Kako je riječ o starijem modelu koji puno manje košta, a više se ni ne prodaje na internetu nazvala sam gospođu koja mi je prodala stolicu i tražila da mi vrati dio novca za koji sam oštećena ili da mi vrati pun iznos, a ja njoj sjedalicu, no nakon toga su krenula izbjegavanja poziva i nije se dogodilo ništa", kaže Miranda, koja slučaj ne može prijaviti policiji jer je u pitanju iznos manji od 1.000 kuna.

Kontaktirala je i portal Njuškalo.hr no ondje su joj rekli da oni ne ulaze u sporove između stranaka, te da je jedino što mogu učiniti skinuti oglas, te u slučaju novih prijava ne dopustiti prodavačici da se ponovno oglašava.

Da oglašivač preko kojeg privatne osobe prodaju razne stvari ne snosi nikakvu odgovornost potvrdila nam je i predsjednica Društva Potrošač Jadranka Kolarević. Dodala je da se u ovakvim slučajevima zaista ne može ništa učiniti osim podnijeti privatnu tužbu protiv osobe koja je kupcu prodala proizvod s kojim nije zadovoljan.

No Mirandina verzija razlikuje se od one koju nam je iznio suprug B. C.

"Supruga je upravo odvela djecu na spavanje, pa ako vam ja mogu pomoći...", kazao je K. C. dodajući kako se i on u nekoliko navrata pri kupnji čuo s Mirandom.

On tvrdi kako su se zaista dogovorili oko rješenja problema koji je nastao, no i da su on i supruga odustali nakon što ih je Miranda izvrijeđala.

"Ja sam na internetu pogledao i kako izgleda to što je ona htjela i nisam vidio razliku, no kako gospođa nije bila zadovoljna zaista smo se dogovorili za izmjenu. Uzeli smo njen broj računa i moja supruga je rekla da će pogledati razliku u cijeni, te da ćemo se dogovoriti. No supruga mi je završila u bolnici i mi se jedno vrijeme zaista nismo javljali gospođi. Vidio sam da je na supruginom mobitelu bilo 15 neodgovorenih poziva i ja sam se na kraju javio. Tada me gospođa napala, nije mi dozvolila da joj objasnim zašto se nismo javljali. Izvrijeđala nas je riječima da smo ljigavi i da varamo ljude. Ja sam joj odgovorio da nam nije bila namjera nikoga prevariti, no budući da se tako ponijela da dogovor otpada i da je više ne želim čuti. Prije nego je spustila slušalicu još mi je rekla i marš", ispričao je suprug svoju priču.

Miranda Taslak njegove izjave negira.

"Nisam mu rekla marš. I nisam mu rekla da je ljigav, nego bijedan, i da mi ga je žao jer je takav prevarant. Žao mi je ako mu je supruga bila u bolnici, ali mogao mi je poslati poruku i napisati da se ne može javiti jer ima problem. Zato mislim da laže i da se nakon dva dana javio samo kako bih prestala zvati. Vjerujem da je sve to bilo smišljeno", kaže Miranda i dalje ističući da je prevarena.