Vještačka inteligencija otkrivat će teroriste na Facebooku

Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, znanje, Facebook, Facebook socijalna mreža, Facebook fenomen, Facebook socijalna mreža, Facebook, objava na facebooku, Facebook, facebook status, ulični facebook, Facebook fenomen, objava na facebooku
U objavi je rekao da se Facebook u prošlosti orijentirao prema povezivanju prijatelja i porodica, dok će u budućnosti fokus biti na "razvijanju društvene infrastrukture za zajednice" s naglaskom na sigurnost, istinito informiranje i slično.

Posebno zanimljiv dio odnosi se na borbu s lažnim vijestima i uznemirujućim, odnosno nasilnim i terorističkim sadržajem. Zuckerberg je priznao da su tijekom godina napravili greške u označavanju/uklanjanju ovakvog sadržaja s mreže, no spomenuo je da je nemoguće svakodnevno pregledavati milijarde objava s Facebooka.

Rješenje ipak postoji i šef kompanije vjeruje kako će u budućnosti vještačka inteligencija puno brže i učinkovitije moći pregledavati sadržaj objavljen na ovoj mreži te je posebno naglasio da će AI moći na vrijeme i bolje od ljudi prepoznati opasnosti poput planiranja terorističkih napada korištenjem privatnih kanala.

Trenutno razvijaju algoritme koji bi trebali razlikovati vijesti o terorizmu od terorističke propagande, ali do razvoja tako "pametne" vještačke inteligencije ipak će trebati proći još dosta vremena.

Potreban je jako veliki napredak u razvoju AI kako bi računala mogla sama prepoznati tekst, fotografije i videozapise i filtrirati neprimjereni sadržaj, upozorio je šef Facebooka.

Komentirajući njegovu objavu, na The Vergu smatraju kako je ona znak promjene dugogodišnje strategije Facebooka - do sada je ova mreža bila alat koji će ljudima dati mogućnost dijeljenja te povezati cijeli svijet, a čitajući Zuckerbergovu objavu, u budućnosti će Facebooku postati važnije što se događa nakon povezivanja ljudi, posebno stavivši naglasak na "društvenu infrastrukturu" koja će korisnicima omogućiti "razvoj globalne zajednice" s kojom ćemo svi biti zadovoljni.

U ovom pismu šef kompanije najčešće je koristio izraze i riječi poput "društvena infrastruktura" i "zajednica" kako bi naglasio u kojem se smjeru kreće njegova mreža, piše Business Insider.