VIDEO  Google nam novom opcijom u svakom pretraživanju štedi i do 5 sekundi

- Ovo je velika prekretnica u pretraživanju - opisala je novu opciju Marissa Mayer, Googleova potpredsjednica odjela za pretraživanje i podršku korisnicima.

Instant je predstavljen na novinskoj konferenciji u srijedu, a u Googleu vjeruju kako će poboljšati pretraživanje u tri ključna koraka.

Brže pretraživanje - predviđajući i pokazujući rezultate prije nego što završite s tipkanjem, Google Instant vam štedi i do pet sekundi po pretraživanju.

Pametno predviđanje - čak i ukoliko ne znate što tražite, predviđanje vam može pomoći usmjeriti pretraživanje. Glavne natuknice predviđanja pokazuju se odmah u kućici za traženje stoga možete prestati tipkati čim primijetite ono što trebate

Instant rezultati - počnite tipkati i rezultati se izlistavaju pred vašim očima. Do sada ste trebali unijeti čitav pojam u kućicu, pritisnuti 'enter' i nadati se pravim rezultatima. Sada se rezultati pojavljuju kako tipkate čime vam pomažu da vidite u kojem se smjeru vaša potraga kreće

- Mnogi Google Instant doživljavaju kao 'traži dok tipkam', no više je 'traži prije tipkanja'. U novoj opciji gotovo kao da postoji telepatski element jer Google pokušava predvidjeti rezultate i prezentirati ih korisniku u stvarnom vremenu - objasnila je Mayer.

Instant će postati uobičajena opcija za sve korisnike, no neće funkcionirati na pretraživanju 'sadržaja za odrasle'. Ukoliko trebate takvu vrstu materijala, morat ćete unijeti željeni pojam u kućicu, stisnuti 'enter' te pričekati rezultate.

Pogledajte u videu kako će to izgledati.

izvor: jutarnji.hr / Goran Vugrinec