Update Windowsa 10 pogasio kamere na računalima

Windows, špijuniranje, špijunaža, Windows, update , Microsoft
Umjesto da popravi probleme, nadogradnja koja nosi ime Windows Anniversary Update izazvala je velike probleme s kamerama korisnika diljem svijeta.

Nakon što su instalirali nadogradnju i počeli koristiti kameru priključenu putem USB-a, nakon otprilike minute sve se jednostavno smrznulo. Iako se u početku sumnjalo kako se radi samo o pojedinačnim slučajevima, ubrzo se okupila cijela zajednica nezadovoljnih korisnika s istim problem. Uslijedio je revolt na Microsoft, koji baš i nije urodio plodom. Srećom, svijet je pun entuzijastiju, pa su se vrlo brzo našli i ti koji su otkrili kako se radi o nemogućnosti Windowsa da enkodira MJPEG i H.264. Windowsi posjeduju sada samo mogućnost YUY2 enkodiranja, što je nažalost pogubno za većinu korisnika jer uglavnom svi koriste upravo MJPEG i H.264.

Mnogi korisnici koji koriste Skype ili neke druge servise koji zahtijevaju upotrebu kamere, sada su primorani snalaziti se na neke druge načine. Zanimljivo, rješenje za ovaj problem Microsoft će dati tek u rujnu, a do tada vrijedi čekati.

Iako se Microsoft svim silama trudi da Windows 10 postane broj jedan u svijetu, nekako uvijek iznova nailaze na neke probleme. Već duže vremena Microsoftu ne cvjetaju ruže, a ovo je samo još jedan u nizu problema koji je razočarao i ovako već ljute korisnike Windowsa

 

pcchip.hr