U njemačkoj pokrajini ukinut 'like'

Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, status, prijatelji, like, Facebook, Facebook, timeline, Facebook, iznenađenje, timeline, varanje, Facebook, muškarci, Facebook, google, amazon, gašenje, Facebook, korisnici, broj, Facebook, veze, ljubav, Facebook, profil, privlačnost, špijuniranje, Facebook, tagiranje, Facebook, špijunaža, Facebook, prijatelji, Facebook, statusi, objave, Facebook, reklame, cura, Facebook, upoznavanje, djeca, Facebook, predavanje, mostarke, Facebook, Facebook, prijava, profil, slika, djevojka, Facebook, Facebook, komentari, Facebook, profil, privlačnost, dnevnik, gradska cura, Facebook socijalna mreža, promjene, uvođenje, glazbeni izazov, Facebook, igrica, Facebook socijalna mreža, pošast, droga, Facebook socijalna mreža, opcije, Facebook, Facebook fenomen, društvene mreže, Facebook socijalna mreža, razlozi, Facebook socijalna mreža, špijuniranje, mostarke, Facebook
Odluku o tome donio je tajnik za zaštitu podataka koji je naveo da Facebook krši europske i njemačke zakone time što prosljeđuje podatke s mreže na servere u Americi.

Na to je odmah reagirao Facebook navodeći da ne krši nikakve propise. Glasnogovornik te kompanije rekao je da je točno da se informacije o korisniku poput njegove ip-adrese mogu vidjeti kada klikne na 'like', ali da se ti podaci brišu poslije 90 minuta. - To je u skladu s uobičajenim standardima u industriji, navode u Facebooku, prenosi Beta.

Tajnik za zaštitu privatnosti međutim zatražio je od lokalnog facebokovog ureda u Schleswig-Holstein da odmah prestane prosljeđivati korisničke podatke Facebook serverima u Americi i zaprijetio tužbom ukoliko to ne bude učinjeno. Internet korisnici su pozvani da se uzdrže od korištenja 'like' gumba i fan stranica, ili da ne koriste Facebook nalog ako žele da njihova privatnost ne bude ugrožena.

Ovo nije prvi put da njemačke vlasti ulaze u sukob s nekim od najvećih internet kompanija zbog kršenja privatnosti građana. Prošle godine Google je morao izaći u susret zahtjevu da zamuti fotografije kuća u svom servisu Gogole Maps, dok je Facebook u siječnju bio primoran korisnicima omogućiti veću kontrolu nad e-mail kontaktima, zbog nesuglasica oko servisa Frend Finder.