Tamna strana Interneta: Dileri, ubojice, mafija, pedofili pronašli utočište na Deep Webu

Pedofili nisu jedini koji su se sakrili na 'tamnu stranu' Interneta poznatu pod imenom Deep Web. Tu su i dileri drogom, prodavači oružja, plaćeni ubojice... Otkrivamo vam što je to Deep Web i kakve tajne skriva.

Konvencionalni pretražnici poput Firefoxa ili Chromea vam neće dopustiti ulazak u Deep Web. Kako bi ušli na 'tamnu stranu', morat ćete instalirati, primjerice, Tor. Ovaj pretražnik osigurat će vam potpunu anonimnost; kada ga koristite, serveri diljem svijeta 'bacakat' će vašu vezu s jednog na drugi, sve dok ne dođete do traženog sadržaja.

Instalacijom Tora omogućili ste si pristup ka više od 7.500 terabajta Deep Weba. Kako su to sročili na Business Insideru, Google vam pomaže da pronađete iglu; Tor vam omogućava da istražite plast sijena. No, oprezno - neće vam se svidjeti sve što vidite.

Najjeftinije ubojstvo 20.000 dolara

'Ako se pitate: Zašto bi netko želio unajmiti ubojicu online?, reći ćemo vam: zato što je anonimno', kažu na stranici organizacije C'thulhu. Ova organizirana grupa bivših vojnika nudi plaćena ubojstva diljem svijeta. Najjeftinije ubojstvo košta 20.000 dolara. Kako bi nekog označili kao metu, morat ćete im poslati ime, mjesto boravka i jasnu i nedavnu fotografiju onog tko vam se zamjerio. C'thulhu će obaviti 'posao' u roku dva do četiri tjedna.

Do teških droga u nekoliko klikova

Stranica Silk Road (Put svile) na prodaju nudi sve droge koje možete zamisliti: amfetamini, heroin, psihodelici, kokain, notornu drogu za silovanje GHB... Stranicu najčešće uspoređuju sa Amazon.com, samo što se, umjesto knjiga, kupuju droge. Kupuje se pomoću virtualnog novca zvanog Bitcoin koji se može unovčiti. Kako piše The verge, procjenjuje se da se većina komercijalnih transakcija u Bitcoinima odvija upravo na Silk Roadu.

Jeftini iPhone-ovi 'pali s kamiona'

Želite kupiti Apple iPhone 5 za samo 499 dolara? Stolen Mac Store (Trgovina ukradenim Mac proizvodima) nudi pregršt ukradenih proizvoda po povoljnoj cijeni. Za četiri kupljena proizvoda dobit ćete jedan besplatno. Od svake vaše kupovine 15% će biti darovano siročadi. 'Hvala vam na usluzi. Platio sam 17.-og, a dobio iPhone 23.-eg, kao nov je. Hvala vam puno.', napisao je sretni kupac na ovoj stranici.

'Sve za novac, nisam pi*kica'

'Iskusni haker nudi svoje usluge! Ilegalno hakiranje i socijalni inženjering su moj posao od 16.-e godine, nikad nisam imao pravi posao pa sam imao vremena postati zaista dobar haker te sam zaradio mnogo novca u posljednjih 20+ godina.', reklamira se jedan haker na stranici Rent-a-Hacker. Dodaje kako nije iz neke 'usrane istočnoeuropske zemlje' te kako će biti zadovoljan sa 50 do 100 eura za sat posla. 'Napravit ću bilo što za novac, nisam pi*kica. Ako hoćete da uništim nečiji posao ili život, napravit ću to!'

Zaboravite odlaske u kladionicu, ovo je 'prava stvar'

Ukoliko vas više zanima klađenje, stranica Fixed match buy in omogućava vam klađenje na namještene utakmice. Minimalni ulog je 20.000 dolara, na što vam je garantirana zarada od najmanje 10.000 dolara. 'Namještamo utakmice u raznim natjecanjima tijekom godine, uobičajeno svakog tjedsa. Nećemo otkriti o kojem sportskom događaju je riječ pa nemojte ni pitati.', poručuje kladioničarska mafija.

Osim ubojica, dilera, hakera, kladioničarske mafije svoje utočište u Deep Webu pronašli su i pedofili, krivotvoritelji dokumenata, trgovci oružjem i drugi kriminalci... No, nije sve tako crno; Deep Web koriste i Anonymusi, a aktivisti WikiLeaksa putem njega omogućavaju anoniman upload dokumenata.

dnevno.hr