Svoju privatnost štiti, a korisnicima Facebooka je ukida!

Mark Zuckerberg, Facebook, privatnost, Facebook, Facebook, Facebook socijalna mreža, Mark Zuckerberg
Dok brojni korisnici Facebooka ne skrivaju svoje nezadovoljstvo jer je na ovoj društvenoj mreži sve manje privatnosti, prigovarajući tako najnovijoj odluci koja u postavkama privatnosti korisnicima više ne omogućava skrivanje od javnog pretraživanja, pa će ih svatko moći pronaći po imenu i vidjeti njihovu fotografiju, vlasnik Facebooka Mark Zuckerberg odlučio je svoju privatnost zaštititi maksimalno.

Naime, doznao je da je jedan investitor odlučio kupiti kuću pored njegove i reklamirati je ovako: Kupite kuću pored Marka Zuckerberga. Kako bi zaštitio svoju privatnost i osigurao se od useljenja neželjenih susjeda, prvi čovjek Facebooka odlučio je od sadašnjih vlasnika kupiti sve kuće koje okružuju njegovu, zajedno sa zemljištem na kojem bi se nešto moglo graditi.

Informacije objavljene u američkim medijima govore da je prvu kuću kupio još u prosincu 2012. godine, a preostale tri kupio je nedavno. Za samo jednu od njih morao je izdvojiti 14 milijuna dolara, a sve četiri zajedno stajale su ga oko 30 milijuna dolara, što je puno iznad tržišne cijene. Iz Facebooka nisu komentirali napise, a neki mediji prenijeli su vijest da je Zuckerberg kupljene kuće odlučio iznajmljivati po puno nižim cijenama njihovim dosadašnjim vlasnicima kako bi sve u okruženju ostalo "mirno" kao i do sada.

 

vecernji.ba