Stvari koje nikako ne biste trebali 'guglati'

Stvari koje nikako ne biste trebali 'guglati'
... ćemo utipkati u popularni pretraživač.

I koliko god nam to može olakšati život, nije sve tako benigno, kažu stručnjaci, prema kojima je "guglanje" često uzrok dezinformacija te može negativno djelovati.

Zbog toga ovih 5 stvari nikad ne treba guglati.

1. Zdravstvene simptome

Prvo, da obratimo pažnju na ljudsko zdravlje. Postoje brojni specijalizovani portali s takvim sadržajima i korisnim informacijama, ali i još više onih koji ne vode medicinski profesionalci, koji nisu nimalo educirani za to niti imaju iskustva.

Stoga, "doktor Google" često daje pogrešne odgovore, plaši ljude i slično - ako imate bilo kakvih neduomica, zakažite sastanak kod svog liječnika.

2. Bilo što ilegalno

Ako u "Google" upišete nešto tipa "kako napraviti bombu" ili "kako proizvoditi drogu" treba da vodite računa da vaša pretraživanja nisu uvijek tako privatna te bi, ako postanete sumnjivi, ovakve pretrage bile nešto čemu se lako ulazi u trag, i zbog čega biste se mogli naći u nevolji.

3. Fournier

NBA košarkaš koji igra za Orlando Magic zove se Evan Fournier, a njegov nadimak je "nemojte nikad guglati". Za to postoji jako dobar razlog.

Njegovo prezime, koje na francuskom znači "pekar", također je naziv za jednu vrstu gangrene koja pogađa genitalije. Ako utipkate njegovo ime, najvjerojatnije ćete ugledati fotografije upravo te bolesti, koja zaista izgleda grozno.

4. "Mouth" larva

Jedan korisnik Reddita želio je da izgugla pojam "moth larva" (larva moljca). Međutim, pogrešno je utipkao pa je napisao "mouth larva' (larva u ustima).

Prizor koji je ugledao kao rezultat pretrage upravo je ono što biste očekivali - odvratan. Ima još puno sličinih pojmova - stoga nemojte "guglati" stvari kao što su deglove, blue waffle i lemon party.

5. Svoju mail adresu

Ako "guglate" svoje ime ili e-mail adresu, izbacit će vam sva mjesta na kojima se javno spominju, a to može neugodno da Vas iznenadi.

Možete od "Googlea" tražiti da vas "zaboravi", ali će ga uskoro bilo koja stranica na kojoj ste dali svoj e-mail proširiti po cijelom webu.