Student (18) iz Hrvatske otkrio greške u sigurnosnim sustavima Googlea i Facebooka!

... tehnologije, Zagreb campus, u nekoliko je navrata otkrio greške u sigurnosnim sustavima Googlea i Faceboka , kaže se u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju.Obje kompanije Josipu su dodijelile vrijedne novčane nagrade u ukupnom iznosu od 4274 dolara, a njegovo ime nalazi se na popisima Google Hall of Fame i Facebokovim Whitehat listama.

U studenom 2010. godine Google je pokrenuo Vulnerability Reward Program s ciljem povećanja razine sigurnosti na domenama *.google.com, *.youtube.com, *.blogger.com i *.orkut.com. Osobama koje prijave grešku u sigurnosnom sustavu koji mogu ugroziti tajnost i integritet korisničkih podataka Googl osigurava novčanu nagradu i njihovo ime bilježi u svojoj Hall of Fame.

Facebook je svoje program nagrađivanja unapređenja sigurnosti pokrenuo sredinom 2011. a funkcionira na istom principu.

Govoreći o svojim planovima, Josip Franjković kazao je kako su mu hobi internet i sigurnost web aplikacija, čime se želi baviti u budućnosti, te kako se nada da će se zaposliti u sigurnosnom sektoru. Trenutačno s kolegama s fakulteta planira pokrenuti tvrtku koja će nuditi usluge testiranja web stranica, nalaženja grešaka u sigurnosnim sistemima i razvijanja internetskih stranica.

Izvor: Jutarnji.hr