Što vaši prijatelji rade na Facebooku?!

- Promatrač - ne objavljuje statuse, pjesme, fotografije niti video isječke. Ovom tipu Facebook korisnika ova društvena mreža koristi kako bi pratio što njegovi prijatelji rade i većinu vremena provodi posjećujući njihove profile. Na Facebook se prijavljuje 15 puta dnevno kako ništa ne bi propustio.

- Roditelj - u pravilu ima više od 50 godina i manji broj prijatelja a prijatelji su mu djeca i njihovi prijatelji. Facebook uglavnom koristi kako bi imao određenu kontrolu nad ponašanjem svoje djece.

- Novi korisnik - iako ste ga već dugo nagovarali da se prijavi na Facebook uporno je to odbijao, a sada svakih 15 minuta ima novi status, sve što njegovi prijatelji postave lajka i komentira, konstantno objavljuje pjesme, fotografije iz raznih faza i slično.

- Facebook fan - vaš prijatelj kojem je život doslovno na Facebooku, stalno ima statuse, komentare, sve što se kod njega dogodi prvo saznate na Facebooku jer mu je to glavni način komunikacije s drugima.

- Igrač - Koristi Facebook kako bi igrao razne igre i neprestano pozivao sve svoje prijatelje da se priključi igrama.

- Nezainteresirani korisnik - ima Facebook samo kako bi ga imao. Ne zanima ga previše što se tamo događa niti se često prijavljuje. Više je osoba za personalni kontakt i zajedničke aktivnosti nego dopisivanja putem društvenih mreža.

- Poslovnjak - Facebook koristi kako bi promovirao svoj posao pa su sve njegove objave isključivo vezane uz posao i ono čim se bavi.

- Mama - koristi Facebook kako bi objavljivala sve pokrete svog djeteta i obavijestila sve prijatelje o onome što se djetetu trenutno događa u najsitnije detalje. Dnevno objavljuje nekoliko statusa i fotografija svog djeteta i ništa drugo je pretjerano ne zanima što nije isključivo povezano uz njeno dijete

izvor: tehton.covermagazin.com