Što se sve dogodi na internetu u samo jednoj minuti

S obzirom na tako veliki broj internetskih uređaja, jasno je da sve više vremena provodimo online - pregledavajući razne internetske stranice i novitete s društvenih mreža, šaljući mailove, gledajući videozapise na YouTubeu, fotografije na Flickru i drugim foto servisima i slično, piše dnevnik.hr.

Ekipa iz Intela objavila je infografiku s kojom su pokazali što se sve događa na internetu tijekom jedne minute te su ovi podaci otkrili brojne zanimljive informacije o tome što radimo na mreži.

Tako se, tijekom samo jedne minute, pošalje više od 204 milijuna e-mailova, korisnici pogledaju više od 1,3 milijuna videozapisa na YouTubeu i 20 milijuna fotografija na Flickru. Također, tijekom minute uploada se čak više od trideset sati video materijala na YouTube i tri tisuće novih fotografija na Flickr, skine se oko 47 tisuća aplikacija, dok Amazon proda robe u vrijednosti od 83 tisuće dolara.

Što se društvenih mreža tiče, tu naravno prednjači Facebook čije stranice korisnici pregledaju oko šest milijuna puta (uz oko 277 tisuća logiranja na ovu mrežu), na Twitteru se objavi oko sto tisuća novih tvitova i otvori se više od 320 novih profila, dok najpopularnija poslovna društvena mreža LinkedIn bilježi otvaranje više od sto novih korisničkih profila. Internetski korisnici tijekom 60 sekundi obave i više od dva milijuna pretraga na Googleu, dok se na Wikipediji svake minute prosječno objavi šest novih članaka.

Od ostalih zanimljivih podataka iz Intelove infografike treba još spomenuti i da se broj mobilnih korisnika poveća za 1,300 svake minute, a u tom se vremenu zabilježi i dvadeset krađa identiteta na internetu.

S obzirom na sve veći broj internetskih korisnika i sve veći broj uređaja s kojima možemo pristupati mreži, možemo očekivati da će se ove brojke u budućnosti i dalje povećavati velikom brzinom te ćemo sve više vremena provoditi online.