Stigao je novi Chrome, evo zašto ga trebate odmah instalirati

google chrome

Google Chrome 61 tako donosi zakrpu za ukupno 22 sigurnosna propusta, a koje su pronašli lovci na 'bugove'. Njima je Google isplatio 23.500 dolara za pronalazak 10 bugova koji su uzrokovali probleme. Prema kategorizaciji IT diva iz Mountain Viewa, jedan bug je bio niskog rizika, tri su bila srednjeg rizika, dok ih je čak šest bilo kritičnog rizika. Preuzimanje Chromea 61 tako se toplo savjetuje čim prije.

Naravno, tu su i brojna sitna poboljšanja u performansama te stabilnosti ovog internetskog preglednika. Mobilno izdanje će preko Google Playa biti dostupno u skorije vrijeme, a donosi i bolju alatnu traku za opciju Translate, kao i poboljšani odabir slika.

Nove značajke

Dok je sigurnost uvijek na prvom mjestu, valja spomenuti i pokoji novitet koji donosi Chrome 61. Riječ je o prvom izdanju Googleovog preglednika koji podržava WebUSB, API specifikaciju koju su razvila dva Googleova inženjera, a koja omogućuje web aplikacijama da komuniciraju s nizom različitih USB uređaja pored miševa i tipkovnica koji su već podržani.

U Googleu smatraju kako će WebUSB biti od velike koristi za obrazovne svrhe. Primjera radi, neki studenti će moći iskoristiti spojeni Arduino kroz web aplikaciju - bez potrebe za instaliranjem upravljačkih programa. Isto vrijedi i za spojene 3D pisače, mikroskope i sl.

Chrome 61 donosi i podršku za Payment Request API, koji bi trebao omogućiti lakšu online kupovinu.

Tportal.hr