Softverom protiv alkohola: Ne fejsaj dok piješ!

A možda se išli tako daleko da ste na YouTubeu objavili nešto skandalozno. Za takve postoji rješenje. Zove se The Social Media Sobriety Test, odnosno test trezvenosti za društvene mreže, piše net.hr.

Prošloga tjedna sigurnosna tvrtka Webroot izdala je novi plugin za Firefox, a u sloganu stoji: "Ništa dobro se ne događa online sat nakon ponoći."

Korištenje je jednostavno. Downloadate ovaj plugin i prilagodite postavke različitim društvenim web stranicama - od Facebooka, preko MySpace i Tumblra (za one koji su blogeri) do računa elektroničke pošte, kao što su Gmail i Hotmail.

Upišite koliko ste dugo bili intoksicirani, pa ako se pokušate prijaviti na jednu od ovih web stranica, morat ćete proći test i dokazati da ste trijezni.

Alat poput ovoga zapravo je zabavna igračka, ali ništa posebno. Test se npr. sastoji u tome da prstom na monitoru pratite krug koji se kreće jedne strane na drugu.

Ipak, ne zaboravite da ovaj plugin ne radi na mobilnim uređajima, što znači kada vam je iPhone ili Android u ruci, jedina valjana zaštita na koju se možete osloniti je zdrav razum. Sretno!