Snapchat i zašto Facebook više nije 'cool'

Snapchat, Facebook, aplikacija, društvene mreže, Evan Spiegel, tinejdžeri
Tinejdžeri i mladi objasnili su zašto i kako koriste Snapchat te zbog čega je ta aplikacije više 'cool' od najpopularnije društvene mreže Facebook.Facebook je ponudio vrtoglavih tri milijarede dolara vlasniku Snapchata Evanu Spiegelu, koje je on glatko odbio. Cijeli svijet čudio se mladiću koji očito vidi kako aplikacija vrijedi mnogo više. Činjenica je da mladi sve više napuštaju najpopularniju online društvenu platformu, a sada su i sami objasnili zbog čega bježe s Facebooka te kako i zašto koriste sve rašireniji Snapcha
Fotke se šalju kao sms-ovi

Na konferenciji Business Insider govorilo je nekoliko mladih, koji se priznali kako Facebook više nije kul jer se na njemu nalaze i njihovi roditelji. - Za njih je Facebook kao školski ples gdje odrasli paze na red i vrebaju kao jastrebovi iz kuta, piše Business Insider. Ipak, radi se o tri milijarde dolara koje je Spiegel odbio, što znači da sam vjeruje kako Snapchat ima potencijala da košta mnogo više od te svote. Što je to što aplikaciju čini tako vrijednom, objasnili su tinejdžeri i studenti.
Nema roditelja, a Snapchat teško da će dosaditi

Oni su ljudi koji najviše koriste Snapchat, aplikaciju kojom možete brzo slati fotografije svojim prijateljima, a one se nakon toga odmah brišu. Slike se zapravo šalju kao što se šalju tekstualne poruke. Mladi tvrde da ih aplikacija dobro zabavlja, budući da često šalju duhovite fotografije samih sebe svojim prijateljima, kako bi se nasmijali u trenutku koji neće ostati u digitalnom prostoru zauvijek kao što to ostaju Facebook statusi ili fotografije.

Mladi sumnjaju u to da će im roditelji početi koristiti aplikaciju, zbog čega im je ona privlačnija nego Facebook. Također tvrde kako je prejednostavna i prezabavna da bi s vremenom dosadila korisnicima. - Čak i da nešto novo dođe na tržište, sumnjam da bi uspjelo zasjeniti ili zamijeniti Snapchat, rekao je jedan 18 - godišnjak.