Sebe mrzimo zbog Facebooka?!

Naime, američko istraživanje pokazalo je da se ljudi zbog Facebooka previše fokusiraju na vlastitu tjelesnu težinu i sami fizički izgled, a to dovodi do pretjerane samokritičnosti i maštanja da izgledaju kao netko drugi, prenosi komentar.hr.

Studiju je napravila zdravstvena institucija za liječenje poremećaja u prehrani, Center for Eating Disorders iz Baltimora, a rezultati ankete 600 osoba u dobi od 16 do 50 pokazali su da je čak 75 korisnika Facebooka nesretno zbog svojeg tijela, dok se 51 posto izjasnilo da su zbog Facea počeli jače obraćati pažnju na svoj izgled i tjelesnu težinu.

"Facebook olakšava ljudima da više vremena i energije troše na kritiziranje vlastitog tijela i da maštaju o tome da budu netko drugi. Moderna tehnologija i mobilni Internet otežavaju ljudima da se maknu od svih okidača koji promoviraju negativno doživljavanje vlastitog izgleda i nisko samopouzdanje koje može u konačnici izazvati poremečaje u prehrani", rekao je dr. Harry Brandt, voditelj istraživanja.

Znanstvenici savjetuju ljudima da budu manje kritični prema sebi i drugima jer ih pretjerano razmišljanje o tjelesnim nedostacima onemogućava da budu sretni i uživaju u životu.