Razorna virus poruka vreba korisnike Skypea

skype, Microsoft brend, skype, hakeri, virus
Hakeri su počeli koristiti internetsku komunikacijsku platformu Skype za širenje virusa worm koji napada računala s operativnim sustavima Windows, piše BBC. Do zaraze dolazi kada korisnici otvore poruku u kojoj piše 'lol is this your new profile pic?' i tako nenamjerno skinu datoteku koja sadrži trojanski virus. On zaposjedne računalo te omogućuje drugim hakerima da koriste to računalo.

Prema Sophosu, tvrtki koja proizvodi antivirusne programe, ovaj je virus inačica poznatog Dorkbota, koji su nesretni korisnici Facebooka i Twittera već upoznali na sličan način. Zaražene poruke posebno su opasne jer su prikrivene i korisnici ih vide kao da ju je poslao netko od njihovih prijatelja ili sljedbenika na društvenim mrežama, zbog čega ih češće otvaraju od poruka koje im pošalje nepoznata osoba.

- Skype je vrlo ozbiljan kad je riječ o korisničkom iskustvu, a pogotovo kad je riječ o sigurnosti. Svjesni smo ove pakosne aktivnosti te užurbano radimo kako bismo ublažili njezine posljedice - izvijestili su iz Skypea, upozorivši korisnike da ne otvaraju sumnjive poveznice čak ni kad dolaze od poznanika.