"Pripremite se na šok koji vam je priredio novi Facebook"

"Pripremite se na šok koji vam je priredio novi Facebook"
Ovakvim je tonom započeo svoju kolumnu za CNN Pete Cashmore, osnivač i CEO internetske stranice Mashable i veliki stručnjak za društvene medije.

U toj je kolumni Cashmore priznao da je, nakon što je aktivirao Timeline brzo požalio i automatski htio vratiti stari profil, ali to više nije bilo moguće tako da je ostao "zaglavljen" u Timelineu.

No, nakon što se navikao na radikalne promjene i drugačiji način prikazivanja sadržaja, shvatio je da je Timeline "album u kojem je dokumentiran naš cijeli život - od rođenja do sada: sve uspomene, pobjede, porazi, ljubavi i sve između"

Nakon što na Timelineu provedete određeno vrijeme uređujući ga - počevši od naslovne slike pa do isticanja važnih događaja i skrivanja nevažnih/neugodnih sadržaja, shvatit ćete, dodaje Cashmore, da nas "Facebook poznaje bolje od nas samih". Zaboravite klasične profile i gomilanje nevažnog sadržaja, ova društvena mreža pronalazi najemotivnije i najdirljivije trenutne naših života te ih izdvaja u nepreglednom moru "običnih" informacija.

U poprilično emotivnom izljevu prema Facebooku Cashmore kaže da je Timeline "čudo računalnog programiranja" i "algoritam koji izaziva tako dubok emocionalni podražaj" i da ćete ga, nakon početnog odbijanja, zavoljeti tako da se više nikad nećete htjeti vratiti starom profilu.

Iako je Cashmore itekako pretjerao u svom slikovitom opisu Timelinea, u jednom je sigurno u pravu - nemojte odmah odbaciti promjene i novosti koje će donijeti Timeline, nego mu dajte mu šansu i s vremenom ćete se sigurno naviknuti na ovaj novi način prikazivanja sadržaja na Facebooku.