Predstavljeni Facebook Messenger i opcija direktnog uploada slika na Twitter

Predstavljeni Facebook Messenger i opcija direktnog uploada slika na Twitter
Facebook Messenger razvijen je nakon preuzimanja mobilne chat aplikacije Beluga te putem nje korisnici, osim slanja poruka osobama s liste prijatelja na Facebooku, mogu dijeliti fotografije i lokacije na kojima se nalaze, a podržane su i tzv. push obavijesti, odnosno dobit će te obavijest na svoj telefon odmah nakon što primite poruku.

Prema onome što možemo pročitati na internetu, Facebook u budućnosti namjerava nadograditi ovu aplikaciju te proširiti njene mogućnosti s podrškom za video razgovore - s obzirom na nedavno predstavljenu opciju video razgovora na samoj društvenoj mreži, a i kako video chat na mobilnim telefonima postaje sve popularniji, gotovo je sigurno da Zuckerberg razmišlja o integraciji video razgovora u ovu aplikaciju.

Prema trenutno dostupnim informacijama Facebook Messenger dostupan je iOS korisnicima samo u SAD-u i nije poznato kada bi se mogao pojaviti u App Storeu drugih zemalja.

Osim ove novosti iz Facebooka, dobre vijesti stižu i za sve ljubitelje Twittera te je ova kompanija predstavila mogućnosti direktnog uploada fotografija iz web preglednika tako da ćemo uz svaku poruku klikom na odgovarajuću ikonu moći postaviti i fotografiju - i to bez potrebe za dosadašnjim različitim Twitter klijentima.

Ova se ikona nalazi s lijeve donje strane prozora za obnavljanje statusa, odmah pored ikone za označavanje lokacije, a slika se naravno ne prikazuje u timelineu, već se pojavljuje link na koji je potrebno kliknuti kako bi se slika otvorila u novom prozoru.

izvor: dnevnik.hr