PayPal pokreće aplikaciju za slanje novca na Facebooku

Dok svjetska društvena mrežna plaćanja munjevito napreduju, PayPal predstavlja Facebook aplikaciju koja vam omogućuje da pošaljete novac svojim prijateljima. Aplikacija se zove Send Money, a njena upotreba je jednostavnija od njenog imena. Možete birati između slanja e-čestitku s novcem ili samo novac. Vrlo jednostavno, prvo izaberete čestitku, zatim prijatelja te potom koliko ćete mu novca poslati.

Ovo je prva aplikacija koja bi omogućila peer-to-peer plaćanje putem Facebooka i PayPala. Iako su to "fer to fer" transakcije koje nemaju naknadu troškova, i dalje nije sve besplatno, carinske pristojbe i takse ostaju nepromjenjene.

"Besplatno je slanje novca od osobe do osobe, ako novac dolazi s PayPal korisničkog računa ili je povezan s bankovnog računa" izjavio je viši marketinški menadžer proizvoda JB Coutinho, dok Anuj Nayar iz PayPala kaže: "Ovo je samo jedan od načina kako uljepšati sami čin poklanjanja novca". Ujedino se može koristiti kao veliki humanitarni korak prema raznim dobrotvornim donacijama.

Iako je glavni zadatak aplikacije Send Money omogućavanje transakcija novca preko najveće svjetske društvene mreže, PayPal je istaknuo da se svake godine pošalje više od 500 milijuna e-čestitki i to je glavni razlog zašto PayPal nudi razne izbore za sve, od rođendana do raznih prigoda.

Primjeri na koji možete koristiti ovu mogućnost su razni, npr. kada vidite da je vašem Facebook prijatelju rođendan možete otići na aplikaciju i poslati rođendansku čestitku s nešto novca. I to u svega nekoliko minuta, bez razmišljanja o poklonu, jer ga on sam može izabrati ili naručiti putem interneta.

izvor: facebook-hrvatska.com