Papa na Facebooku: Lajkajte Ivana Pavla II.

Stranica će sadržavati najvažnije događaje iz njegova 27-godišnjeg papinstva, uključujući i video i audio poruke. Profil će biti otvoren uoči beatifikacije 1. svibnja, ali vatikanski dužnosnici pretpostavljaju da će se aktivnost na njemu nastaviti i dugo nakon toga.

Vatikan je svoju prvi tematski profil na Facebooku, najvećoj internetskoj društvenoj mreži, otvorio prošle godine kako bi promovirao posjet Benedikta XVI. Velikoj Britaniji. Šest mjeseci po završetku toga posjeta stranicu i dalje na dan posjećuje između 10 i 15 tisuća korisnika.

Novi vatikanski pristup medijskom praćenju na internetu doživjet će kulminaciju uoči Uskrsa kada se planira pokrenuti novi vatikanski informativni multimedijalni portal čiji će sadržaj biti posebno dizajniran za "tvitanje, postanje i blogiranje". Portal će izgledati kao zbirka kratkih informacija iz službenih vatikanskih izvora: Vatikanskog radija, Vatikanske televizije, lista L'Osservatore Romana, tiskovnog ureda Svete Stolice i vatikanske misionarske novinske agencije Fidesa.

Postojeća vatikanska službena stranica ostat će i dalje "ozbiljnija" stranica s temeljnim informacijama o Svetoj Stolici, ključnim vatikanskim dokumentima i uredima te papinskim aktivnostima.