Ovo nikada ne objavljujte na Fejsu ako ste sami

Ovo nikada ne objavljujte na Fejsu ako ste sami
Svi znamo da se neke stvari ne govore tijekom večere za obiteljskim stolom, a slična pravila 'ponašanja' vrijede i za društvene mreže - pogotovo ako namjeravate promijeniti nešto u vašem životu.

Naime, ako niste u vezi, a željeli biste biti, potrebno je pripaziti na pojedine objave kako pogrešnim porukama ne biste od sebe otjerali druge slobodne osobe koje se nalaze u vašem krugu prijatelja.

1. Nikako se ne preporučuje objavljivati što točno tražite od vašeg budućeg partnera/partnerice. Takve stvari zadržite za 'dejt' stranice.

2. Izvještavanje o tome kako vam je bilo na spojevima svakako bi trebalo ostati samo u vašim privatnim dnevnicima. Osobu iz kruga vaših prijatelja kojoj ste 'posebno zanimljivi' vrlo vjerojatno će odbiti spoznaja da će određene detalje spoja znati svi vaši prijatelji.

3. Melankolinčne objave o samačkom životu ili bivšima također treba izbjegavati u svakoj prilici. Možda takve situacije izgledaju smiješno u serijama na TV-u, no u stvarnom životu nisu ni malo privlačne, piše portal eharmony.com.

4. Ljutite poruke zbog toga što niste u vezi i što su svi vaši prijatelji u vezama ili oženjeni pa nemaju vremena za vas, samo će dodatno odbiti osobe koje su vam drage.

5. Seksi fotografije na kojima ste polugoli ili one koje su očito obrađene u Photoshopu najčešći su razlog zašto vaši prijatelji na Facebooku okreću očima. Budite dostojanstveni i nikako nemojte za sebe govoriti da ste zgodni i seksi.

 

6. Fotografije vjenčanica, planova o vjenčanju ili sve vezano uz svadbu ne bi se trebalo nalaziti na vašem profilu ukoliko niste zaručeni. Kratko i jasno.

7. Objavljivanje fotografija vaših bivših - bilo da je riječ o nekom osvetničkom potezu ili nostalgiji, takve objave nisu za javnost i trebali biste se suzdržati od njih.

8. Riječi ili spotovi 'plačljivih' ljubavnih pjesama ili pjesama o nesretnim ljubavima još jedna su stavka koja se ne bi trebala nalaziti na vašem profilu. Neka Facebook radije bude mjesto gdje ćete svojim prijateljima i rodbini javljati dobre stvari koje vam se događaju u životu.

9. Kada se 'spetljate' s nekom novom osobom nikako nemojte svoju zaljubljenost odmah objavljivati na Fejsu. Takve reakcije mogle bi uplašiti i otjerati vašu novu ljubav.

10. To što ste otkrili da se vaša bivša ljubav viđa s nekom novom osobom nikako nije opravdanje pasivno-agresivnim objavama na Facebooku. Osmi što time otkrivate da vrlo pozorno pratite aktivnosti na profilu vaših bivših, takvim ponašanjem od sebe tjerate potencijalne buduće partnere/partnerice.

net.hr